ΑΘΗΝΑ
02:59
|
02.05.2024
Η UEFA αποδέχθηκε αίτημα των κροατικών Αρχών, καθώς η κατάσταση είναι τεταμένη μετά τη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη από Κροάτες χούλιγκανς.
Οι αγώνες σε Ζάγκρεμπ και Θεσσαλονίκη, θα διεξαχθούν μόνο με φιλάθλους των γηπεδούχων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια μέρα μετά την κροατική αστυνομία, και η UEFA γνωστοποίησε την απόφασή της να μη βρίσκονται οπαδοί του ΠΑΟΚ στις εξέδρες του Μακσιμίρ, στην πρώτη αναμέτρηση του Δικεφάλου του βορρά με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ την ερχόμενη Πέμπτη για την φάση των 16 του Europa Conference League.

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, στην οποία αναφέρει: «Μετά από διαβούλευση με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, η UEFA ζήτησε να μην πωλούνται εισιτήρια σε φιλοξενούμενους οπαδούς στο Ζάγκρεμπ. Η απόφαση να μην επιτραπει η είσοδος οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας στο στάδιο “Maksimir” στο Ζάγκρεμπ ελήφθη με βάση τους κανονισμούς ασφαλείας της UEFA, ύστερα από ενδελεχή αξιολόγηση κινδύνου».

Η UEFA αποδέχθηκε αίτημα των κροατικών Αρχών, καθώς η κατάσταση είναι τεταμένη μετά τα γεγονότα του περασμένου καλοκαιριού, με την κάθοδο των Κροατών χούλιγκαν στην Αθήνα, τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη.

Προχθές, Πέμπτη, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την πλευρά της είχε γνωστοποιήσει την απόφαση της κροατικής αστυνομίας αναφέροντας:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημερώθηκε επίσημα πως η UEFA έκανε δεκτό το αίτημα της Κροατικής Αστυνομίας για απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων στον αγώνα Ντιναμό Ζάγκρεμπ – ΠΑΟΚ, λόγω της προϊστορίας και την επίθεση στο λεωφορείο των επισήμων το 2010, αλλά και των γεγονότων του καλοκαιριού και ό,τι επακολούθησε.

Ως εκ τούτου η UEFA αποφάσισε πως και οι δυο αγώνες της φάσης των 16 σε Ζάγκρεμπ και Θεσσαλονίκη, θα διεξαχθούν μόνο με φιλάθλους των γηπεδούχων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός ως μια διδακτική ιστορία

Στην κορυφή της Ευρώπης ξανά ο Λευτέρης Πετρούνιας

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα