ΑΘΗΝΑ
13:44
|
27.04.2024
Οι Χούθι υποσχέθηκαν την Κυριακή να συνεχίσουν να στοχεύουν βρετανικά πλοία στον Κόλπο του Άντεν μετά τη βύθιση του βρετανικού πλοίου Rubymar.
Μια δορυφορική εικόνα δείχνει το φορτηγό πλοίο Rubymar, υπό σημαία Μπελίζ και ιδιοκτησίας Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο δέχτηκε επίθεση από Χούθι της Υεμένης, σύμφωνα με την Κεντρική Διοίκηση του στρατού των ΗΠΑ, πριν βυθιστεί, στην Ερυθρά Θάλασσα, 1 Μαρτίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Χούθι της Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ιράν υποσχέθηκαν την Κυριακή να συνεχίσουν να στοχεύουν βρετανικά πλοία στον Κόλπο του Άντεν μετά τη βύθιση του βρετανικού πλοίου Rubymar, μεταδίδει το Reuters.

Ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε το Σάββατο ότι το σκάφος Rubymar, ιδιοκτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, βυθίστηκε μετά το χτύπημα από βαλλιστικό πύραυλο κατά του πλοίου που εκτοξεύτηκε από μαχητές Χούθι της Υεμένης στις 18 Φεβρουαρίου.

«Η Υεμένη θα συνεχίσει να βυθίζει περισσότερα βρετανικά πλοία και οποιεσδήποτε επιπτώσεις ή άλλες ζημιές θα προστεθούν στο λογαριασμό της Βρετανίας», δήλωσε ο Χουσεΐν αλ-Εζί, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση υπό την ηγεσία των Χούθι, σε ανάρτησή του στο X.

«Είναι ένα αδίστακτο κράτος που επιτίθεται στην Υεμένη και συνεργάζεται με την Αμερική στη χρηματοδότηση συνεχιζόμενων εγκλημάτων κατά των αμάχων στη Γάζα».

Οι μαχητές των Χούθι έχουν εκτοξεύσει επανειλημμένα drones και πυραύλους εναντίον διεθνών εμπορικών πλοίων από τα μέσα Νοεμβρίου, λέγοντας ότι ενεργούν ως αλληλεγγύη με τους Παλαιστίνιους ενάντια στις στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα.

Οι επιθέσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα έχουν διαταράξει την παγκόσμια ναυτιλία, αναγκάζοντας τις εταιρείες να αλλάξουν δρομολόγιο σε μακρύτερα και ακριβότερα ταξίδια στη νότια Αφρική και ενέπνευσαν φόβους ότι ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς θα μπορούσε να επεκταθεί για να αποσταθεροποιήσει την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία άρχισαν να χτυπούν στόχους των Χούθι στην Υεμένη τον Ιανουάριο ως αντίποινα για τις επιθέσεις στα πλοία της Ερυθράς Θάλασσας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα