ΑΘΗΝΑ
08:31
|
03.05.2024
Ο ιεράρχης κάλεσε τις διεθνείς οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να καταδικάσουν τις διακρίσεις έναντι της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας Θεοδόσιος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Άδικες», μη δικαιολογημένες και απαράδεκτες είναι η διώξεις που υφίσταται η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας Θεοδόσιος, χαρακτηρίζοντας πρόσφατα γεγονότα όπως οι διώξεις ιεραρχών και ιερέων ή παράνομη κατάληψη ιερών μονών και εκκλησιών, «προσβλητικές» και «λυπηρές».

Σύμφωνα με σχετική είδηση που μεταδίδει το τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας Θεοδόσιος με αφορμή τις διώξεις που υφίσταται μεταξύ άλλων και ο μητροπολίτης Τσερκάσι και Κάνεφ τόνισε:

«Δηλώνουμε τη δυσφορία και την αποδοκιμασία μας εξαιτίας αυτών των αδικαιολόγητων, ανεύθυνων και παράλογων διώξεων, τις οποίες αντιμετωπίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία, που είναι η νόμιμη Εκκλησία υπό τον Μακαριώτατο μητροπολίτη Ονούφριο».

Επισημαίνει πως ενώ τον 21ο αιώνα οι πολιτικοί ηγέτες στη Δύση εξυμνούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία, «την ίδια στιγμή διώκεται η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία συνδέεται με την ιστορία αυτής της χώρας, την κληρονομιά και την ταυτότητά της». Και προσθέτει:

«Αυτά, που βιώνουν οι αδελφοί μας μητροπολίτες, κληρικοί και οι εκκλησιαστικές κοινότητες, οι οποίες υπάγονται σε αυτή την αδελφή Εκκλησία στην Ουκρανία, μπορούν να χαρακτηρισθούν θρησκευτική δίωξη και διάκριση βάσει της θρησκευτικής ταυτότητας και αυτό το ζήτημα πρέπει να προσελκύσει τη σταθερή προσοχή όλων των οργανώσεων προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο μας».

Ο ιεράρχης κάλεσε τις διεθνείς οργανώσεις προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να καταδικάσουν τις διακρίσεις, που υφίσταται η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και «να λάβουν μέτρα για να τερματισθεί αυτή η απαράδεκτη δίωξη από την άποψη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της πνευματικής, κοινωνικής και ηθικής διαστάσεώς της».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα