ΑΘΗΝΑ
01:30
|
08.09.2024
Οι φήμες που κυκλοφόρησαν νωρίτερα για μαζικές παραιτήσεις του εκπροσώπου Τύπου του στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι δεν επιβεβαιώνονται.
Εκπρόσωποι Ισραηλινού Στρατού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αντιπαραθέσεις που εντείνονται το τελευταίο διάστημα στους κόλπους της ισραηλινής κυβέρνησης δεν αντικατοπτρίζονται μόνον στην απόφαση του υπουργού Άνευ Χαρτοφυλακίου, Μπένι Γκαντς, να μεταβεί στις ΗΠΑ για συναντήσεις με την Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους, δίχως την έγκριση του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Αντανακλώνται και στο κλίμα περί επιχειρησιακών διαφωνιών μεταξύ ανώτερων στρατιωτικών αξιωματούχων σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που κυκλοφορούν από το βράδυ της Κυριακής μέσω του ισραηλινού τηλεοπτικού καναλιού 14. Σύμφωνα με αυτό το ρεπορτάζ, υπέβαλαν μαζικά τις παραιτήσεις του ο επικεφαλής εκπροσώπων του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι, ο αναπληρωτής του, συνταγματάρχης Μιούλερ Μπουτμπούλ, η συνταγματάρχης Μοράν Κατς, ο υπολοχοαγός Ρίτσαρντ Χεκτ, κ.α. που επικαλέστηκαν «επιχειρησιακά και προσωπικά» θέματα.

Το θέμα έμεινε «μετέωρο» για ώρες δίχως να διαψευστεί επισήμως.

Ωστόσο, αργότερα απόψε, η Ταμάρ Ουριέλ Μπέρι, στέλεχος της εφημερίδας Jerusalem Post, επικαλούμενη πηγές στον ισραηλινό στρατό ανέφερε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ πως τα περί μαζικών παραιτήσεων στο Γραφείο Τύπου του ισραηλινού στρατού είναι «προϊόν φαντασίας»  και «ψευδείς αναφορές».

Ως εκ τούτου, οι εκπρόσωποι του ισραηλινού στρατού όχι μόνο δεν παραιτήθηκαν αλλά έριξαν το βάρος της προπαγάνδας στις προσπάθειες υπονόμευσης της οργάνωσης αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες, UNRWA, επαναφέροντας τις πληροφορίες πως κάποιοι υπάλληλοι ήταν παράλληλα και μέλη της Χαμάς ή συμμετείχαν στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου 2023 στο Νότιο Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα