ΑΘΗΝΑ
21:52
|
27.04.2024
Οι μαζικές καταγγελίες των Ελλήνων του εξωτερικού κίνησαν άμεσα τη διαδικασία της κατεπείγουσας έρευνας για τη διαρροή των email των εκλογέων.
H Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα διεξάγει έρευνα για την αποστολή email από την ευρωβουλευτή Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε απόδημους Έλληνες του εξωτερικού από την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ανακοίνωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της ανεξάρτητης Αρχής αναφέρει:

Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των Ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος.

Η υπόθεση με τις μαζικές καταγγελίες Ελλήνων της διασποράς σε βάρος της κ. Ασημακοπούλου έχει φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση ενόψει ευρωεκλογών και κυρίως το υπουργείο Εσωτερικών της κας. Νίκης Κεραμέως. Το Υπουργείο μέσω του γενικού γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, Θανάση Μπαλέρμα, πήρε αποστάσεις από την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία εμμένει ότι «μάζεψε» μόνη της τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των αποδήμων την τελευταία πενταετία.

Στο μεταξύ οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, κατέθεσαν κατεπείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν σχετικά με τα email που έλαβαν οι απόδημοι από την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. Από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νίκη Κεραμέως να σταματήσουν να κρύβονται και να απαντήσουν πώς βρέθηκαν στα χέρια της ευρωβουλευτή της ΝΔ τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα