ΑΘΗΝΑ
16:12
|
04.05.2024
Ο Γερμανός πρεσβευτής στη Ρωσία εκλήθη στο ΥΠΕΞ μετά τη διαρροή συνομιλιών υψηλόβαθμων Γερμανών αξιωματικών σχετικά με παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία.
Ρωσία-Γερμανία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρεσβευτής της Γερμανίας στη Ρωσία, Αλεξάντερ Λάμπσντορφ, εκλήθη σήμερα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο μη κατονομαζόμενη πηγή, μετά τη δημοσιοποίηση από ρωσικά μέσα ενημέρωσης ηχογραφημένων εμπιστευτικών συνομιλιών υψηλόβαθμων αξιωματικών των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων σχετικά με παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία.

Στη φερόμενη τηλεφωνική συνομιλία Γερμανοί αξιωματικοί ακούγονται να συζητούν για όπλα για την Ουκρανία και για ένα ενδεχόμενο πλήγμα του Κιέβου σε γέφυρα στην Κριμαία, με αποτέλεσμα Ρώσοι αξιωματούχοι να ζητήσουν εξηγήσεις.

Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους κατηγόρησε χθες, Κυριακή, τη Ρωσία ότι διεξάγει «πόλεμο πληροφοριών» που έχει στόχο την πρόκληση διαίρεσης στη χώρα του, στην πρώτη αντίδρασή του μετά τη δημοσίευση στη Ρωσία της ηχογραφημένης αυτής συνομιλίας υψηλόβαθμων Γερμανών αξιωματικών.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, η αρχισυντάκτρια του RT Μαργκαρίτα Σιμονιάν είπε την 1η Μαρτίου ότι την ίδια μέρα που ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτζ έδινε διαβεβαιώσεις ότι το ΝΑΤΟ δεν εμπλέκεται και δεν θα εμπλέκεται άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία, υψηλόβαθμοι Γερμανοί στρατιωτικοί συζητούσαν πώς να πραγματοποιήσουν επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας με τρόπο που δεν θα είχε καμία επίπτωση για το Βερολίνο.

Η Σιμονιάν είπε ότι είχε στην κατοχή της μια επιβεβαιωτική ηχογράφηση της συνομιλίας και αργότερα έδωσε στη δημοσιότητα το απομαγνητοφωνημένο υλικό της. Η απομαγνητοφώνηση καθιστά σαφές ότι οι στρατιωτικοί αξιωματικοί συζήτησαν την ικανότητα των πυραύλων Taurus να καταστρέψουν τη γέφυρα της Κριμαίας και τις λεπτομέρειες των προετοιμασιών για μια τέτοια επίθεση.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ρωσία: Η άσκηση Steadfast Defender είναι ένδειξη ότι το NATO ετοιμάζεται για σύγκρουση

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Μπορέλ: Οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονική θέση τους έναντι της Κίνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα