ΑΘΗΝΑ
16:23
|
02.05.2024
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για κλονισμό του τεκμηρίου της αθωότητας εξαιτίας έξωθεν δηλώσεων και πράξεων υπέρ της καταδίκης του.
Φρέντι Μπελέρης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η καταδίκη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη από αλβανικό δικαστήριο εντείνει τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν για την αντικειμενικότητα της διαδικασίας επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα στην Αθήνα το υπουργείο Εξωτερικών.

Κάνει λόγο για κλονισμό του τεκμηρίου της αθωότητας εξαιτίας «έξωθεν δηλώσεων και πράξεων που συνηγορούσαν υπέρ της καταδίκης και δεδομένου ότι η τελική ποινή είναι προφανώς δυσανάλογη σε σχέση με την έκταση του φερόμενου αδικήματος».

Επιπλέον, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζει πως «η επιμέτρηση της ποινής, ώστε να μην αποφυλακιστεί, εμποδίζει τον εκλεγμένο δήμαρχο να αναλάβει, έστω σήμερα, τα καθήκοντά του και διατηρεί στη δημαρχία τον ηττηθέντα υποψήφιο, παρά τη ρητή προ μηνών δικαστική απόφαση που επέβαλε την άμεση απομάκρυνσή του».

Τέλος, το υπουργείο Εξωτερικών καταλήγει πως θα παρακολουθεί στενά την υπόθεση προσβλέποντας «σε μια δίκαιη και αντικειμενική κρίση στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρυφή συνάντηση Μακρόν-Σολτς εν όψει της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ

Πασχαλινή περιοδεία Δένδια στα Δωδεκάνησα με στάσεις σε Ψέριμο, Λειψούς και Πάτμο

Πολιτικές αντιδράσεις για την «προκλητική» αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα