ΑΘΗΝΑ
16:38
|
03.05.2024
Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών απόψε επέβαλε κυρώσεις κρίνοντας πως έγινε εξαγωγή του Predator σε αυταρχικά καθεστώτα.
Χάκερς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κυρώσεις κατά της ελληνικής εταιρίας Interllexa S.A και του ιδρυτή της μητρικής εταιρίας Interllexa Consortium, Ταλ Ντίλιαν, της Αλεξάνδρας Χάμου και άλλων τεσσάρων ατόμων επέβαλε απόψε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών κρίνοντας πως παγίδευσε Αμερικανούς πολίτες και εξήγαγε το πρόγραμμα Predator σε αυταρχικά καθεστώτα ξένων χωρών.

Στην ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται μεταξύ άλλων πως η Interllexa Consortium  από την ίδρυσή της το 2019 έχει μία σειρά από επιθετικές εταιρίες που εμπορεύονται προγράμματα μυστικής παρακολούθησης (Spyware) και άλλα εργαλεία παρακολούθησης παγκοσμίως.

Ειδικά για το πρόγραμμα παρακολουθήσεων Predator αναφέρει πως έχει αναπτυχθεί «από ξένους φορείς σε μια προσπάθεια να παρακολουθήσουν Αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, δημοσιογράφους και άλλους».

Ποιους αφορούν οι κυρώσεις

Ειδικότερα, ο Ταλ Τζόναθαν Ντίλιαν, η Σάρα Αλεξάνδρα Χαμού (ειδική στις offshore που πρόσφερε υπηρεσίες στην Interllexa Consortium), η Intellexa S.A. που έχει βάση την Ελλάδα,  η Intellexa Limited που έχει βάση την Ιρλανδία, η εταιρία Cytrox AD με βάση τη Βόρεια Μακεδονία, Cytrox Holdings ZRT με βάση την Ουγγαρία και η Thalestris Limited με βάση την Ιρλανδία που έχει τα δικαιώματα για τη διανομή του Predator  κατηγορούνται από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ότι φέρουν ευθύνη ή είναι συνένοχοι άμεσα ή έμμεσα για για κυβερνοενέργειες που προήλθαν από άτομα εκτός των ΗΠΑ και είχαν αποτέλεσαν σημαντική απειλή για την εθνική ασφάλεια, την εξωτερική πολιτική ή την οικονομική υγεία και σταθερότητα της χώρας και πως είχαν σκοπό να προκαλέσουν σημαντική υπεξαίρεση κεφαλαίων ή οικονομικών πόρων, εμπορικών μυστικών, προσωπικών δεδομένων ή οικονομικών πληροφοριών για εμπορικό ή ανταγωνιστικό πλεονέκτημα  ή προσωπικό οικονομικό όφελος.

Στις κυρώσεις που επιβάλλονται συμπεριλαμβάνεται το πάγωμα όλων των περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων στις ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραήλ: Καταγγελία στον ΟΟΣΑ κατά της Τουρκίας για την διακοπή των εμπορικών σχέσεων

«Πράσινο φως» στο Κίεβο να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Γερμανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα