ΑΘΗΝΑ
03:11
|
02.05.2024
«Πώς διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας της επιστολικής ψήφου;», ρωτά σε ανακοίνωσή της η κοινοβουλευτική ομάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Αριστεράς, χαρακτηρίζοντας «παραδοχή» προβλημάτων ασφαλείας, την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να διεξάγει εσωτερική έρευνα, αναφορικά με τις καταγγελίες αποδήμων για παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων από το υπουργείο.

Σύμφωνα με την Κ.Ο., «το ψέμα της κ. Ασημακοπούλου είναι το δεδομένο», αναφερόμενη στην δήλωση της ευρωβουλεύτριας, η οποία υποστήριξε πως ουδέποτε έλαβε προσωπικά στοιχεία πολιτών από το υπουργείο Εσωτερικών.

«Αυτό που δεν είναι καθόλου δεδομένο είναι η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών», συνέχισε η Νέα Αριστερά στην ανάρτησή της, δηλώνοντας πως η υπουργός Εσωτερικών «έχει σχετικό know how αφού και η προηγούμενη θητεία της στο υπουργείο Παιδείας είχε σημαδευτεί από το σκάνδαλο της διαρροής δεδομένων καθηγητών και εκπαιδευτικών στη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης, κάτι που είχε διαπιστώσει και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων».

📢 Σχόλιο Γραφείου Τύπου Νέας Αριστεράς 🔴Σήμερα η κυρία Κεραμέως παραδέχτηκε σε ζωντανή μετάδοση ότι ενδεχομένως να …

Posted by Νέα Αριστερά on Tuesday, March 5, 2024

«Αν μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης και διαφήμισης του ψηφιακού κράτους η ασφάλεια στις ηλεκτρονικές διαδικασίες του ΥΠΕΣ είναι σουρωτήρι, θα περιμέναμε από τον πρωθυπουργό να ζητήσει εξηγήσεις και να στείλει στο σπίτι τους την κ. Κεραμέως και τους προκατόχους της. Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν ήταν ο πρωθυπουργός του Predator, ίσως και να είχε νόημα αυτή η επισήμανση», προσθέτει.

Τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα», σύμφωνα με την Νέα Αριστερά, η οποία επισημαίνει ότι «τέθηκαν από τον Αλέξη Χαρίτση μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Κωνσταντίνο Μενουδάκο».

Στην ανακοίνωσή της η Κ.Ο καταλήγει στα παρακάτω ερωτήματα: «Πώς απέκτησε πρόσβαση η κ. Ασημακοπούλου σε απόρρητα προσωπικά δεδομένων πολιτών; Έχουν χρησιμοποιηθεί προσωπικά δεδομένα σε στοχευμένες πολιτικές εκστρατείες; Έχει υπάρξει με λίγα λόγια χειραγώγηση της ψήφου; Πώς διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας της επιστολικής ψήφου;».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα