ΑΘΗΝΑ
22:08
|
01.05.2024
Για το περιστατικό έχει διατάξει ΕΔΕ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος το χαρακτήρισε «πολιτικά παιχνίδια κατά του ΕΣΥ».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εισαγγελική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, αναφορικά με την εικόνα του νεαρού ασθενούς στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, ο οποίος αναγκάστηκε να ξαπλώσει σε καρέκλες σε διάδρομο του νοσοκομείου, ύστερα από ενδοσκοπικές εξετάσεις, ελλείψει αίθουσας ανάνηψης.

Συγκεκριμένα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής, έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Τα αδικήματα που θα διερευνηθούν από τον εισαγγελέα είναι αυτά της παράβασης καθήκοντος και της έκθεσης. Η έρευνα, κατά πληροφορίες, θα στραφούν εναντίον των υπεύθυνων του νοσοκομείου , οι οποίοι δεν μετέφεραν τον ασθενή σε αίθουσα βραχείας νοσηλείας για ανάνηψη.

Υπενθυμίζεται πως την σχετική φωτογραφία είχε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Θεαγένειου, Δημήτρης Τζιλβές, ο οποίος κατήγγειλε την έλλειψη διαθέσιμων αιθουσών, ώστε να εξυπηρετούνται κατάλληλα όλοι οι ασθενής.

Επίσης, ήδη έχει διατάξει κατεπείγουσα ΕΔΕ για το περιστατικό ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο διευθυντής ψευδώς δήλωσε πως δεν υπήρχαν διαθέσιμες αίθουσες, διότι σύμφωνα με τον ίδιο «υπήρξαν πολλά διαθέσιμα κρεβάτια εκείνη τη στιγμή». Μάλιστα, σε ανάρτησή του ο υπουργός έκανε λόγο για «πολιτικά παιχνίδια» εις βάρος των ασθενών, ενώ υποσχέθηκε πως «ο υπεύθυνος θα τιμωρηθεί παραδειγματικά».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα