ΑΘΗΝΑ
07:56
|
02.05.2024
Οι χειρουργικές επεμβάσεις που θα πραγματοποιούνται θα χωρίζονται σε έξι διαφορετικές κατηγορίες, ανάλογα με την βαρύτητά τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν σήμερα τα υπουργεία Οικονομίας και Υγείας τα απογευματινά χειρουργεία, δηλαδή για χειρουργικές επεμβάσεις και άλλες επεμβατικές πράξεις που διενεργούνται πέραν του τακτικού ωραρίου λειτουργίας των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ). Η νέα ΚΥΑ φέρει τις υπογραφές του υπουργού Υγείας, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, του υφυπουργού Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, και του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αθανάσιου Πετραλιά.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι χειρουργικές επεμβάσεις που θα πραγματοποιούνται θα χωρίζονται σε έξι διαφορετικές κατηγορίες, ανάλογα με την βαρύτητά τους, με τους ασθενείς να καλούνται να πληρώσουν το αντίστοιχο αντίτιμο.

Οι τιμές για τα απογευματινά χειρουργεία ορίζονται ως εξής:

  • Πολύ μικρή επέμβαση: 300 ευρώ
  • Μικρή επέμβαση: 500 ευρώ
  • Μεσαία επέμβαση: 900 ευρώ
  • Μεγάλη επέμβαση: 1.200 ευρώ
  • Βαριά επέμβαση: 1.600 ευρώ
  • Εξαιρετικά βαριά επέμβαση: 2.000 ευρώ

Σε κάθε τίτλο επέμβασης αντιστοιχούν πολλές επεμβάσεις, οι οποίες χρεώνονται ανάλογα με τα λεγόμενα DRGs.

Οι κατηγορίες δημοσιεύτηκαν στη σημερινή ΚΥΑ, τις οποίες  μπορείτε να τις δείτε αναλυτικά και να υπολογίσετε τη χρέωση.

Πως θα αμείβεται το ιατρικό προσωπικό

Σε ότι αφορά στις αμοιβές της χειρουργικής ομάδας που θα διενεργεί χειρουργεία εκτός του τακτικού ωραρίου, ο χειρουργός Α’ ή Συντονιστής Διευθυντής θα λαμβάνει από 125 ευρώ για πολύ μικρή επέμβαση έως 1.000 ευρώ για εξαιρετικά βαριά επέμβαση. Ο Διευθυντής ή Αναπληρωτής Καθηγητής θα αμείβεται με 110 ευρώ για πολύ μικρά χειρουργεία έως 900 ευρώ για εξαιρετικά βαριά, ενώ το εύρος για τους επιμελητές και Επίκουρους Καθηγητές κυμαίνεται από 105 ευρώ έως 850 ευρώ. Σε ότι αφορά στους αναισθησιολόγους, η αμοιβή τους για πολύ μικρή επέμβαση διαμορφώνεται στα 90 ευρώ, για μικρή στα 155 ευρώ, για μεσαία στα 245 ευρώ, για μεγάλη στα 350 ευρώ, για βαριά στα 400 ευρώ και για εξαιρετικά βαριά στα 450 ευρώ.

Το παραϊατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία των χειρουργείων, πέραν του τακτικού ωραρίου, αμείβεται με 15 ευρώ έκαστος ανά ώρα απασχόλησης μετά το τακτικό ωράριο. Σε περίπτωση που οι οφειλόμενες αμοιβές του ιατρικού και λοιπού προσωπικού υπερβαίνουν ανά χειρουργείο το συνολικό ποσό που καταβάλλει ο ασθενή, αυτές αναπροσαρμόζονται αναλογικά μέχρι του ύψους του καταβαλλόμενου από τον ασθενή ποσού.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης με τα 158 «Ναι» της ΝΔ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Εργατική Πρωτομαγιά: Αγώνας για δικαιώματα και λευτεριά στην Παλαιστίνη

Κωνσταντινούπολη: Εκατοντάδες συλλήψεις και χημικά στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα