ΑΘΗΝΑ
20:12
|
27.04.2024
Έκκληση στους ψηφοφόρους της Νίκι Χέιλι απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ζητώντας τους να τον στηρίξουν στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόσυρσή της από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα η Νίκι Χέιλι, μετά την σαρωτική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επικράτησε εχθές στις 14 από τις 15 πολιτείες.

«Ήρθε η ώρα να διακόψω την εκστρατεία μου… Δεν μετανιώνω για τίποτα», είπε η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη. «Εναπόκειται πλέον στον Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει τις ψήφους εκείνων στο κόμμα μας – και εκτός αυτού – που δεν τον υποστήριξαν. Και ελπίζω να το κάνει», τόνισε απευθυνόμενη σε υποστηρικτές της στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας. Η Χέιλι πέρασε την τελική φάση της εκστρατείας της, προειδοποιώντας το κόμμα να μην υποστηρίξει τον Τραμπ, τον οποίο χαρακτήρισε «πολύ απορροφημένο από το χάος για να νικήσει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν» στις εκλογές.

Πλέον, θα βρεθούν ξανά αντιμέτωποι ο 81χρονος Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν και ο 77χρονος Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, η πρώτη φορά από το 1956 που δύο υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ θα αναμετρηθούν για δεύτερη φορά.

Κονταροχτυπήματα για τους ψηφοφόρους της Χέιλι

Έκκληση στους ψηφοφόρους της Νίκι Χέιλι απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ζητώντας τους να τον στηρίξουν στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι η Χέιλι ήταν πρόθυμη να πει «την αλήθεια για τον Τραμπ», συμπεριλαμβανομένου του «χάους» που τον ακολουθεί πάντα και της «αδυναμίας του να δει το σωστό από το λάθος».

«Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέστησε σαφές ότι δεν θέλει τους υποστηρικτές της Νίκι Χέιλι. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Υπάρχει θέση για αυτούς στην εκστρατεία μου», ανέφερε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του και συνέχισε λέγοντας:

«Ξέρω ότι υπάρχουν πολλά στα οποία δεν θα συμφωνήσουμε. Αλλά στα θεμελιώδη ζητήματα της διατήρησης της αμερικανικής δημοκρατίας, της υπεράσπισης του κράτους δικαίου, στο να μεταχειρίζεται ο ένας τον άλλον με αξιοπρέπεια και σεβασμό, για τη διατήρηση του ΝΑΤΟ και στο να υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας απέναντι στους αντιπάλους της Αμερικής, ελπίζω και πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε κοινό έδαφος».

Από μεριάς του και ο Ντόναλντ Τραμπ απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους της αντιπάλου του για το χρίσμα, προσκαλώντας τους «να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο κίνημα στην ιστορία του Έθνους μας».

«Η Νίκι Χέιλι κατατροπώθηκε χθες το βράδυ, παρά το γεγονός ότι οι Δημοκρατικοί, για άγνωστους λόγους, επιτρέπεται να ψηφίζουν στο Βερμόντ και σε διάφορες άλλες προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών. Μεγάλο μέρος των χρημάτων της προήλθε από Ριζοσπαστικούς Αριστερούς Δημοκρατικούς, όπως και πολλοί από τους ψηφοφόρους της, σχεδόν το 50%, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Σε αυτό το σημείο, ελπίζω να παραμείνει στην “κούρσα” και να το παλέψει μέχρι τέλους», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λίγη ώρα πριν η Χέιλι γνωστοποιήσει την παραίτησή της.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους μου και το Μεγάλο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα που με βοήθησαν να δημιουργήσω, μακράν, την πιο επιτυχημένη Σούπερ Τρίτη στην ιστορία, και θα ήθελα επιπλέον να προσκαλέσω όλους τους υποστηρικτές της Χέιλι να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο κίνημα στην ιστορία του Έθνους μας.

Ο Μπάιντεν είναι ο εχθρός, καταστρέφει την χώρα μας. Κάντε την Αμερική σπουδαία ξανα!», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Τραμπ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα