ΑΘΗΝΑ
05:06
|
03.05.2024
Η μονάδα έκλεισε ύστερα από 40 χρόνια λειτουργίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λουκέτο μετά από 40 χρόνια λειτουργίας μπήκε στη μονάδα Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου της Κέρκυρας, την στιγμή που το 13% του πληθυσμού του νησιού έχει στίγμα μεσογειακής αναιμίας.

Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Παναγιώτης Γιαννάκος, αιτία της παύσης της λειτουργίας της μονάδας ήταν η συνταξιοδότηση της βιολόγου.

«Χθες επικοινώνησε μαζί μου ένας γονέας από τη Κέρκυρα που είναι έγκυος η κόρη του και πρέπει μαζί με τον σύζυγό της να κάνουν έλεγχο για μεσογειακή αναιμία. Μου κατήγγειλε ότι στο Νοσοκομείο Κέρκυρας έκλεισε στη Μονάδα Πρόληψης της Μεσογειακής αναιμίας, η οποία αναλάμβανε όλο το προγραμματισμό και έκλεινε τα ραντεβού των ζευγαριών σε νοσοκομεία των Αθηνών για αμνιοκέντηση και άλλες εξετάσεις», καταγγέλλει ο κ. Γιαννάκος.

Μάλιστα, όπως διευκρινίζει ο ίδιος, η συγκεκριμένη μονάδα στην Κέρκυρα είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς το 13% του πληθυσμού του νησιού είναι άτομα με στίγμα μεσογειακής αναιμίας.

«Επικοινώνησα με τη πρόεδρο του Σωματείου που επιβεβαίωσε ότι πράγματι έκλεισε το κέντρο πρόληψης μεσογειακής αναιμίας του νοσοκομείου επειδή συνταξιοδοτήθηκε η βιολόγος. Λειτουργούσε 40 χρόνια. Είναι δυνατόν τώρα τα ζευγάρια να είναι υποχρεωμένα να απευθύνονται στα Ιωάννινα, την Πάτρα, την Αττική για να προγραμματίσουν τις εξετάσεις;», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, απαιτώντας να βρεθεί άμεσα λύση, ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι του νησιού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα