ΑΘΗΝΑ
19:45
|
02.05.2024
Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνάντησε τα πυρά μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με αφορμή το νομοσχέδιο για τα Μη Κρατικά Α.Ε.Ι.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Κόκκινο» χτυπά το θερμόμετρο της έντασης στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με αφορμή τις αντιπαραθέσεις βουλευτών του κόμματος για το νομοσχέδιο ίδρυσης «Μη Κρατικών» Πανεπιστημίων.

Στη διάρκεια σημερινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (Κ.Ο.) του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ξέσπασαν έντονες κόντρες ανάμεσα στη Νάντια Γιαννακοπούλου και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο προς τον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη.

«Κανείς δεν κατάλαβε για ποιο λόγο λέμε «όχι» στο νομοσχέδιο Πιερρακάκη», φέρεται να είπε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος απευθυνόμενος Νίκο Ανδρουλάκη υποστήριξε πως θα έπρεπε να έχει γίνει συνεδρίαση για την στρατηγική του κόμματος για το επίδικο ζήτημα. Και συνέχισε:

«Δεν μας φώναξες να σου πούμε την άποψή μας όσοι σπουδάσαμε έξω ή έχουμε τα παιδιά μας έξω, όπως μας είχες πει;».

Ακολούθως εκδηλώθηκε αντιπαράθεση ανάμεσα στην Νάντια Γιαννακοπούλου, που είχε επίσης ταχθεί υπέρ της υπερψήφισης του νομοσχεδίου Πιερρακάκη,και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Δεν είμαστε υπάλληλοι. Δεν μπορούμε να επικυρώνουμε αποφάσεις που μας έρχονται την τελευταία στιγμή» είπε η Γιαννακοπούλου, προσθέτοντας ότι το λεγόμενο «σκανδιναβικό μοντέλο» για τα πανεπιστήμια που προβάλλει η ηγεσία του κόμματος δεν υπάρχει στο πρόγραμμά του.

Η Γιαννακοπούλου υποστήριξε τότε πως με την καταψήφιση «ταυτιζόμαστε με όσους μάχονται υπέρ του μόνου μονοπωλίου που υπάρχει στην Ελλάδα, αυτό της Ανώτατης Εκπαίδευσης».

Μετά από τρίωρη και πλέον συνεδρίαση, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αποφάσισε να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα Μη Κρατικά ΑΕΙ με τον πρόεδρο του κόμματος να απειλεί με «αντίποινα» όσους ακολουθήσουν διαφορετική πορεία στο θέμα, διαβεβαιώνοντας: «Δεν θα επιτρέψω να υπάρξει ρήγμα στην ψηφοφορία».

Εξήγησε επίσης πως θέση του κόμματος είναι η ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων με αναθεώρηση του άρθρου 16.

Συνοψίζοντας τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τα πανεπιστήμια, εξήγησε πως το κόμμα επιδιώκει τρεις στόχους:

  • Ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο
  • Ισχυρά μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια,
  • Ισχυρή ρύθμιση της μεταλυκειακής εκπαίδευσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή τον φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Μαινόμενος Ερντογάν για την δυτική υποκρισία στο θέμα της Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα