ΑΘΗΝΑ
16:04
|
28.04.2024
Η απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας να "θέσει εκτός Εκκλησίας" βουλευτές για την άποψη που εξέφρασαν, είναι ενέργεια σκοταδισμού λέει το ΚΚΕ.
ΚΚΕ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονη ήταν η αντίδραση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την χτεσινή απόφαση της Ιερατικής Συνόδου της Εκκλησίας Κέρκυρας με την οποία αποκλείει από το «σώμα της Εκκλησίας» τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκο Αυλωνίτη και του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μπιάγκη, θεωρώντας πως «έσφαλλαν πνευματικώς» ψηφίζοντας το νόμο για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Το ΚΚΕ αναφέρει πως πρόκειται για «σκοταδισμό» και «μεσαιωνικού χαρακτήρα» απόφαση επαναφέροντας την πρότασή του για συνταγματικό διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας.

Η πλήρης ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας να “θέσει εκτός Εκκλησίας” βουλευτές για την άποψη που εξέφρασαν, είναι ενέργεια σκοταδιστικού και μεσαιωνικού χαρακτήρα.

Το ελάχιστο, που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είναι ο συνταγματικός διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας τον οποίο επανειλημμένα έχει προτείνει το ΚΚΕ κι αρνούνται τα άλλα κόμματα, ανάμεσα τους και εκείνα που επικαλούνται σήμερα εκ του ασφαλούς αυτό το υπερώριμο αίτημα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

ΜέΡΑ25 για έφοδο ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα