ΑΘΗΝΑ
18:23
|
27.04.2024
Αποστάσεις από Μπάιντεν και Τραμπ προτίμησε να κρατήσει ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ, λέγοντας πως δεν θα χρηματοδοτήσει κανέναν τους.
Ίλον Μασκ, Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο δεύτερος πλουσιότερος δισεκατομμυριούχος στον πλανήτη που έχει επωφεληθεί σημαντικά από τις κρατικές επιχορηγήσεις και την ευνοϊκή μεταχείριση τόσο του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, όσο και του απερχόμενου Τζο Μπάιντεν έλυσε σήμερα τη σιωπή του και ξεκαθάρισε τη στάση του απέναντι στους δύο «μονομάχους» των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Σε ανάρτηση που έκανε απόψε στην δική του πλατφόρμα Χ ανέφερε πως δεν πρόκειται σε αυτές τις εκλογές να χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία κανενός υποψήφιου.

Κάνοντας ένα λογοπαίγνιο για το αποτέλεσμα των εκλογών της λεγόμενης «Σούπερ-Τρίτης» ο Ίλον Μασκ έγραψε στο Χ:

«Για να είμαι σούπερ σαφής: Δεν κάνω δωρεά χρημάτων σε κανέναν εκ των δύο υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ».

Ένα από τα πρώτα σχόλια πάντως στην αντίδραση του Ίλον Μασκ ήρθε από τον πρώην πράκτορα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που αποκάλυψε παγκοσμίως το σκάνδαλο παρακολούθησης των τηλεπικοινωνιών ξένων ηγετών και εκατομμυρίων πολιτών σε δεκάδες χώρες του κόσμου, τον Έντουαρντ Σνόουντεν.

Ο Σνόουντεν, που έχει βρει πολιτικό άσυλο στη Ρωσία αποφεύγοντας παρά τρίχα την τραγική μοίρα του ιδρυτή της ιστοσελίδας αποκαλύψεων WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, σχολίασε πως σε κάθε περίπτωση οι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ δεν είναι μόνον ο Τραμπ και ο Μπάιντεν. Υπάρχουν και ανεξάρτητοι υποψήφιοι όπως ο 69χρονος Ρόμπερτ Κένεντι ο νεότερος, ο 70χρονος πολιτικός ακτιβιστής, φιλόσοφος και ακαδημαϊκός Κορνέλ Γουέστ και η γιατρός Τζιλ Στάιν με το κόμμα των Πρασίνων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα