ΑΘΗΝΑ
18:24
|
28.04.2024
Πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια κάποιοι από τους διαδηλωτές περιέφεραν φέρετρο με την επιγραφή «Αγρότης. Έζησε 20 χρόνια. Σκοτώθηκε από την Πράσινη Συμφωνία».
Πολωνοί αγρότες διαμαρτύρονται
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα έξω από το κοινοβούλιο της Πολωνίας όταν χιλιάδες αγρότες ήρθαν στα χέρια με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που επιχείρησαν να τους απομακρύνουν από την περιοχή.

Οι αγρότες είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στη Βαρσοβία στήνοντας οδοφράγματα καίγοντας σημαίες της Ε.Ε. και ελαστικά αυτοκινήτων ενώ απαιτούν να σταματήσουν οι φθηνές εισαγωγές κυρίως από την γειτονική Ουκρανία και οι περιβαλλοντικοί περιορισμοί από την Ε.Ε. με πρόσχημα την κλιματική αλλαγή που πλήττουν τον βιοπορισμό τους και συγκεντρώνουν την παραγωγή των τροφίμων σε μία χούφτα πολυεθνικές ή μεγαλογαιοκτήμονες.

Κατά τα σοβαρά επεισόδια αναφέρθηκε ο τραυματισμός διαδηλωτών και αστυνομικών και η σύλληψη τουλάχιστον 12 ατόμων.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν αστυνομικούς να χτυπούν βάναυσα νεαρούς διαδηλωτές αλλά και να ρίχνουν πάνω τους σπρέι πιπεριού.

Πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια κάποιοι από τους διαδηλωτές περιέφεραν φέρετρο με την επιγραφή «Αγρότης. Έζησε 20 χρόνια. Σκοτώθηκε από την Πράσινη Συμφωνία» και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά. Όπως έκαναν ακολούθως και με σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Αίγυπτος: Τα έσοδα από τη Διώρυγα του Σουέζ μειώθηκαν κατά 50% εν μέσω εντάσεων

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα