ΑΘΗΝΑ
18:16
|
27.04.2024
Το σκίτσο του Κρίστιαν Άνταμς για τον δρόμο προς τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
Σούπερ Τρίτη, του Κρίστιαν Άνταμς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νικητής σε 11 από τις 15 πολιτείες των ΗΠΑ αναδείχθηκε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στις εσωκομματικές ψηφοφορίες των Ρεπουμπλικανών για την ανάδειξη του υποψήφιου ή της υποψήφιας της παράταξης στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Η επονομαζόμενη «Σούπερ Τρίτη» αποδείχθηκε περίπατος για τον Ντόναλντ Τραμπ και δεν διέψευσε τις προβλέψεις αναλυτών και δημοσκοπικών εταιρειών.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο των Δημοκρατικών ο νυν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, κέρδισε επίσης με ευκολία την ψήφο των στελεχών του κόμματός του πλην μίας πολιτείας, της αμερικανικής Σαμόα. Με μόλις 11 ψήφους διαφορά ο γηραιός Μπάιντεν έχασε το αρχιπέλαγος του Ειρηνικού από τον τον εντελώς άσημο διεκδικητή του χρίσματος Τζέισον Πάλμερ. Ο επιχειρηματίας, με 51 ψήφους, έναντι 40 του προέδρου Μπάιντεν, κέρδισε τους έξι αντιπροσώπους στο συνέδριο του κόμματος που διακυβεύονταν. «Επιτέλους, κάτι ιδιαίτερο κι απροσδόκητο αυτή την αδιάφορη Σούπερ Τρίτη», σχολίασε μέσω X ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Βιρτζίνιας, Λάρι Σαμπάτο.

Κατά τ’ άλλα ήταν μια βαρετή «Σούπερ Τρίτη» με δύο γηραιούς «υπερήρωες της πολιτικής», όπως σχολιάζει ο Βρετανός σκιτσογράφος Κρίστιαν Άνταμς, οι οποίοι θα βρεθούν ξανά αντιμέτωποι για το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου στις 5 Νοεμβρίου του 2024.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

17η Απρίλη-Γενική Απεργία για το 59%;  

ΕΣΥ καλά;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα