ΑΘΗΝΑ
01:38
|
21.05.2024
Το σκίτσο του Κρίστιαν Άνταμς για τον δρόμο προς τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
Σούπερ Τρίτη, του Κρίστιαν Άνταμς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νικητής σε 11 από τις 15 πολιτείες των ΗΠΑ αναδείχθηκε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στις εσωκομματικές ψηφοφορίες των Ρεπουμπλικανών για την ανάδειξη του υποψήφιου ή της υποψήφιας της παράταξης στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Η επονομαζόμενη «Σούπερ Τρίτη» αποδείχθηκε περίπατος για τον Ντόναλντ Τραμπ και δεν διέψευσε τις προβλέψεις αναλυτών και δημοσκοπικών εταιρειών.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο των Δημοκρατικών ο νυν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, κέρδισε επίσης με ευκολία την ψήφο των στελεχών του κόμματός του πλην μίας πολιτείας, της αμερικανικής Σαμόα. Με μόλις 11 ψήφους διαφορά ο γηραιός Μπάιντεν έχασε το αρχιπέλαγος του Ειρηνικού από τον τον εντελώς άσημο διεκδικητή του χρίσματος Τζέισον Πάλμερ. Ο επιχειρηματίας, με 51 ψήφους, έναντι 40 του προέδρου Μπάιντεν, κέρδισε τους έξι αντιπροσώπους στο συνέδριο του κόμματος που διακυβεύονταν. «Επιτέλους, κάτι ιδιαίτερο κι απροσδόκητο αυτή την αδιάφορη Σούπερ Τρίτη», σχολίασε μέσω X ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Βιρτζίνιας, Λάρι Σαμπάτο.

Κατά τ’ άλλα ήταν μια βαρετή «Σούπερ Τρίτη» με δύο γηραιούς «υπερήρωες της πολιτικής», όπως σχολιάζει ο Βρετανός σκιτσογράφος Κρίστιαν Άνταμς, οι οποίοι θα βρεθούν ξανά αντιμέτωποι για το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου στις 5 Νοεμβρίου του 2024.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φύλλο συκής στη διεθνή δικαιοσύνη η εξίσωση θύτη (Ισραήλ) και θύματος (Γάζα) μέσω Χάγης

Μην περιμένετε εύκολα δικαίωση για τον παλαιστινιακό λαό από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Οι έρευνες κρατούν χρόνια και γίνονται μοχλός σε επιδέξια χέρια ισχυρών δυνάμεων.

11 χρόνια ΒΙΟΜΕ

Με μπαρ, συναυλία, ψηστήρι αλλά και πάγκους διάθεσης προϊόντων γιορτάστηκαν την Παρασκευή 17/5 τα ενδέκατα γενέθλια της ΣΕ ΒΙΟΜΕ.
ΣΥΝΑΦΗ

Αλληλεγγύη και Καταστολή

Eurovision 2024… από άλλον πλανήτη

Εισβολή στη Ράφα

Καλό Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα