ΑΘΗΝΑ
23:00
|
02.05.2024
Σε συνέντευξή του στο Πεκίνο, ο Γυάνγκ Γι δήλωσε: «Τασσόμαστε υπέρ» της ιδέας «η Παλαιστίνη να γίνει πλήρες μέλος των Ηνωμένων Εθνών ως ανεξάρτητο κράτος».
Υπέρ της δημιουργίας ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης η Κίνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα περιέγραψε τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας ως «ντροπή για τον πολιτισμό» και κάλεσε την Πέμπτη για άμεση κατάπαυση του πυρός καθώς η σύγκρουση επεκτείνεται στον έκτο μήνα της παρά τις προσπάθειες των μεσολαβητών να επιτύχουν εκεχειρία.

Ο Γουάνγκ Γι δήλωσε επίσης ότι το Πεκίνο υποστηρίζει την «πλήρη» ένταξη στα Ηνωμένα Έθνη ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

«Υποστηρίζουμε να γίνει η Παλαιστίνη επίσημο μέλος των Ηνωμένων Εθνών», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Η καταστροφή στη Γάζα υπενθύμισε για άλλη μια φορά στον κόσμο ότι το γεγονός ότι τα παλαιστινιακά εδάφη είναι κατεχόμενα για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί.

Οι μεσολαβητές στην Αίγυπτο αγωνίστηκαν να ξεπεράσουν σκληρά εμπόδια στις προσπάθειές τους να διαπραγματευτούν μια παύση, ενώ τα Ηνωμένα Έθνη έχουν προειδοποιήσει ότι πλησιάζει ο απόλυτος λιμός για τους Παλαιστίνιους που έχουν παγιδευτεί ανάμεσα στις ανελέητες επιθέσεις.

«Είναι τραγωδία για την ανθρωπότητα και ντροπή για τον πολιτισμό που σήμερα, στον 21ο αιώνα, αυτή η ανθρωπιστική καταστροφή δεν μπορεί να σταματήσει», δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να δράσει επειγόντως, καθιστώντας την άμεση κατάπαυση του πυρός και τον τερματισμό των εχθροπραξιών πρωταρχική προτεραιότητα και τη διασφάλιση της ανθρωπιστικής βοήθειας ως επείγουσα ηθική ευθύνη», τόνισε ο Γι.

«Η μακροχρόνια επιθυμία του παλαιστινιακού λαού να ιδρύσει μια ανεξάρτητη χώρα δεν μπορεί πλέον να αποφευχθεί και η ιστορική αδικία που υπέστη ο παλαιστινιακός λαός δεν μπορεί να συνεχιστεί για γενιές χωρίς να διορθωθεί», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ζήτησε μια «διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη» για την επίλυση των μαχών μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, που έχουν επιφέρει περισσότερους από 30.000 νεκρούς ανθρώπους από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 που πυροδότησε μια μαζική ισραηλινή επίθεση στη Γάζα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα