ΑΘΗΝΑ
00:34
|
02.05.2024
Το παράδειγμα του σκανδιναβικού μοντέλου εκπαίδευσης με τα πανάκριβα ιδιωτικά πανεπιστήμια, έφερε στη Βουλή ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.
Κουτσούμπας για ιδιωτικά πανεπιστήμια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σφοδρή επίθεση σε κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής όπου συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η συζήτηση του νομοσχεδίου που προβλέπει τη λειτουργία παραρτημάτων ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επέκρινε την κυβέρνηση ότι αγνοεί επιδεικτικά την κοινωνία που είναι απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο «έκτρωμα».

«Έχετε δώσει ρεσιτάλ συκοφάντησης και κοροϊδίας, ο πρωθυπουργός συκοφάντησε φοιτητές ότι φέρονται σαν ληστές και λέτε ότι αποτελούν μειοψηφία… Έχετε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, κάνατε και φροντιστήριο στη ΔΑΠ που βλέπει την πλάτη της Πανσπουδαστικής και φέτος δεν βρίσκει την ψήφο της πουθενά και από τη λογική σας όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος όπως κάνατε στην Κομοτηνή, αλλά αυτοί είστε», είπε και στράφηκε προς το ΠΑΣΟΚ για το σκανδιναβικό μοντέλο που προτείνει. 

«Για το ανέκδοτο του σκανδιναβικού μοντέλου ούτε οι Σκανδιναβοί δεν σας πιστεύουν, καθώς λόγω των διδάκτρων κορίτσια αναγκάζονται να αναζητούν sugar daddies», είπε, καλώντας τους να αντιγράψουν άλλο.

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο είπε ότι άνοιξε την πόρτα με τα τα ξενόγλωσσα τμήματα στα Πανεπιστήμια. «Με τα δίδακτρα στα Πανεπιστήμια δεν έχετε πρόβλημα κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ξέφυγε σε βουλευτή σας, ούτε με την αναθεώρηση του άρθρου 16», ανέφερε.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας απευθύνθηκε σε όσους αντιδρούν σε αυτό το νομοσχέδιο, κυρίως τους φοιτητές, λέγοντας ότι δίνουν έναν γενναίο και σπουδαίο αγώνα. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα