ΑΘΗΝΑ
08:52
|
19.05.2024
Θα προβληθούν 250 ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους, ανάμεσα στα οποία και 112 παγκόσμιες, διεθνείς και ευρωπαϊκές παραγωγές.
Στις 7 το απόγευμα τα εγκαίνια από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις πύλες του ανοίγει, σήμερα Πέμπτη, το 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024, με προβολές τόσο σε φυσικούς χώρους όσο και online.

Στο Φεστιβάλ που θα λάβει χώρα στην ιστορική έδρα του, στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, στις αίθουσες του Λιμανιού, Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές καθώς και στον κινηματογράφο Μακεδονικόν, θα προβληθούν 250 ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους, ανάμεσα στα οποία και 112 παγκόσμιες, διεθνείς και ευρωπαϊκές παραγωγές. (Δείτε το πρόγραμμα εδώ)

Την έναρξη του Φεστιβάλ θα κηρύξει στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα Ολύμπιον, η πρόεδρος της δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία αύριο, Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι θα εγκαινιάσει, επίσης, την έκθεση «Nicholas Egon. Ένα προσωπικό πορτρέτο της Ελλάδας», στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ.

Η έναρξη των προβολών θα πραγματοποιηθεί με την ταινία Πυροβόλησαν τον πιανίστα του Φερνάντο Τρουέμπα. Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας για το Μπελ Επόκ, σκηνοθέτης θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για να παραλάβει τιμητικό Χρυσό Αλέξανδρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Το The Comic Con επέστρεψε και είναι δίπλασιο

Δωρεάν είσοδος σε όλα τα μουσεία και πλήθος εκδηλώσεων το Σάββατο 18 Μαΐου

Disiecta Membra #13: Το «Λυξόνταρμα» ή «Of Mice and Men»

Και το Μουσείο της Ακρόπολης στις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα