ΑΘΗΝΑ
15:48
|
28.04.2024
Απεργούν οι μηχανοδηγοί των σιδηροδρόμων καθώς και οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια της Lufthansa.
Μαζικές απεργίες στη Γερμανία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γερμανία αντιμετωπίζει απεργίες σε τρία μέτωπα σήμερα Πέμπτη, καθώς οι μηχανοδηγοί, οι εργαζόμενοι στην ασφάλεια των αεροδρομίων και το προσωπικό εδάφους της Lufthansa αποχωρούν απο τις εργασίες τους και προσχωρούν σε απεργία, προκαλώντας περαιτέρω πονοκεφάλους για εκατομμύρια ταξιδιώτες στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Οι απεργίες είναι οι τελευταίες σε ένα κύμα βιομηχανικών ενεργειών που λαμβάνουν χώρα τη Γερμανία, όπου ο υψηλός πληθωρισμός και τα σημεία συμφόρησης του προσωπικού έχουν επιδεινώσει τις μισθολογικές διαπραγματεύσεις σε βασικά τμήματα του τομέα των μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών σιδηροδρομικών, αεροπορικών και δημοσίων μεταφορών.

Οι μηχανοδηγοί ξεκίνησαν νέες απεργίες στις 2 τα ξημερώματα (03:00 ώρα Ελλάδας) την Πέμπτη, με τον εθνικό σιδηροδρομικό φορέα Deutsche Bahn να προειδοποιεί τους ταξιδιώτες ότι θα μπορούσε να εκτελέσει μόνο ένα μικρό μέρος των συνηθισμένων δρομολογίων του. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης απεργίας στα τέλη Ιανουαρίου, η Deutsche Bahn μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ένα στα πέντε δρομολόγια.

Η τελευταία απεργία, που έχει οριστεί να διαρκέσει 35 ώρες, σηματοδοτεί την έναρξη ενός κύματος απεργιών στους σιδηροδρόμους που σχεδιάζει το σωματείο GDL, καθώς πιέζει για μείωση των ωρών εργασίας με πλήρεις αποδοχές.

Η Deutsche Bahn κατηγόρησε το σωματείο ότι αρνείται να συμβιβαστεί.

Αεροδρόμια στη Φρανκφούρτη, τον πιο πολυσύχναστο αεροπορικό κόμβο της Γερμανίας, και το Αμβούργο ακύρωσαν τις πτήσεις τους την Πέμπτη λόγω των απεργών εργαζομένων ασφαλείας.
Η ένωση αεροδρομίων ADV ανέφερε ότι οι απεργίες στον τομέα των αερομεταφορών βλάπτουν τη φήμη της Γερμανίας ως κέντρου επιχειρήσεων και τουρισμού. Υπολογίζεται ότι η απεργία της Πέμπτης θα επηρεάσει τα ταξιδιωτικά σχέδια περισσότερων από 250.000 ανθρώπων.

Το συνδικάτο Verdi διοργανώνει αυτή την απεργία καθώς και μια άλλη από το προσωπικό εδάφους της Lufthansa την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Περαιτέρω δεινά δημιουργήθηκαν για την αεροπορική εταιρεία σημαίας της Γερμανίας αφού τα πληρώματα καμπίνας της ψήφισαν την Τετάρτη για απεργία, με το συνδικάτο UFO να τα εκπροσωπεί να αξιολογούν τα επόμενα βήματα.

Αναφέροντας τα ετήσια αποτελέσματά της την Πέμπτη, η Lufthansa προειδοποίησε ότι οι απεργίες ήταν ένας από τους παράγοντες που θα οδηγούσαν σε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη λειτουργική ζημία τους πρώτους τρεις μήνες του 2024.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

ΜέΡΑ25 για έφοδο ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα