ΑΘΗΝΑ
13:10
|
01.05.2024
΄Οποιος μας λέει μην επιχειρείτε στη Ράφα μας λέει να χάσουμε τον πόλεμο και αυτό δεν θα συμβεί» είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Το Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο υπαρξιακό και πρέπει να νικήσει» δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε τελετή αποφοίτησης στη Σχολή Δοκίμων Μπάχαντ του νοτίου Ισραήλ, δείχνοντας αποφασισμένος να προχωρήσει σε μία καταστροφική, γενικευμένη επίθεση κατά εκατομμυρίων Παλαιστινίων αμάχων στην Ράφα της Νότιας Λωρίδας της Γάζας.

 Ο Νετανιάχου διαβεβαίωσε πως θα «χτυπήσει τους εχθρούς του» ως την «ολική νίκη» και υποσχέθηκε πως θα εξαλείψει  «το φονικό καθεστώς της Χαμάς, τους τρομοκράτες και τα τούνελ» και πως θα κυνηγήσει όσους συμμετείχαν στις επιθέσεις της 7ης Οκτώβρη στο Νότιο Ισραήλ. Διαβεβαίωσε επίσης πως κάνει «ό,τι» μπορεί για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των περίπου 130 ομήρων που παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας εδώ και πέντε μήνες.

Επανέλαβε τις απειλές για γενικευμένη επίθεση στη Ράφα, της νότιας Λωρίδας της Γάζας, λέγοντας πως ο στρατός «θα συνεχίσει να ενεργεί κατά της Χαμάς σε κάθε γωνία της Γάζα συμπεριλαμβανομένης της Ράφας, που είναι το τελευταίο οχυρό της Χαμάς».

«΄Οποιος μας λέει μην επιχειρείτε στη Ράφα μας λέει να χάσουμε τον πόλεμο και αυτό δεν θα συμβεί» είπε ο Νετανιάχου και πρόσθεσε:

«Οι εχθροί μας προκάλεσαν την καταστροφή τους» πρόσθεσε στη συνέχεια και αναφερόμενος στις πιέσεις των ΗΠΑ και άλλων χωρών για την αποτροπή γενικευμένης επίθεσης στη Ράφα όπου έχουν καταφύγει πάνω από 1,5 εκατομμύριο εκτοπισμένοι άμαχοι Παλαιστίνιοι, τις απέρριψε δείχνοντας αποφασισμένος να συνεχίσει τον πόλεμο μέχρις εσχάτων.

«Οι Δυτικοί ηγέτες θα πρέπει να καταλάβουν πως όταν εμείς νικήσουμε τους φονιάδες της 7ης Οκτώβρη, εμείς εμποδίζουμε να συμβεί η επόμενη 11η Σεπτέμβρη. Γι’ αυτό πρέπει να μείνετε πίσω από το Ισραήλ και τον ισραηλινό στρατό» κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα