ΑΘΗΝΑ
10:07
|
03.05.2024
Οι αρμενικές αρχές συζητούν «νέες ευκαιρίες», μεταξύ των οποίων είναι η υποστηριζόμενη από τον λαό ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο ΥΠΕΞ Αραράτ Μιρζογιάν.
Οι σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυματίζουν έξω από την έδρα της Επιτροπής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, Βέλγιο, 14 Ιουλίου 2021
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρμενικές αρχές συζητούν «νέες ευκαιρίες», μεταξύ των οποίων είναι η υποστηριζόμενη από τον λαό ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Αραράτ Μιρζογιάν σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι TRT World, όπως μεταδίδει το TASS.

«Οι νέες ευκαιρίες συζητούνται ενεργά στην Αρμενία. Δεν θα αποκαλύψω κάνα μεγάλο μυστικό αν πω ότι η ιδέα της ένταξης στην Ε.Ε. είναι επίσης στη λίστα. Ο λαός της Αρμενίας έχει ευρωπαϊκές φιλοδοξίες. Όπως είπα, περνάμε αυτή η διαδικασία και θα δούμε το τέλος αυτής της διαδικασίας, για την οποία αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ή να προβλέψει», είπε.

Νωρίτερα, ο Μιρζογιάν είπε ότι είναι ώριμη η ώρα για την έναρξη διαλόγου για την απελευθέρωση των βίζα μεταξύ της Αρμενίας και της Ε.Ε. . Σημείωσε ότι το Ερεβάν σκόπευε να αναπτύξει σχέσεις με την Ε.Ε. και σε άλλους δρόμους.

«Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά την πρόθεση της Αρμενίας να εμβαθύνει περαιτέρω τις σχέσεις με την Ε.Ε. στη βάση μιας φιλόδοξης ατζέντας προς όφελος των λαών μας και για χάρη ενός πιο ευημερούντος Νότιου Καυκάσου», επεσήμανε.

Ο Μιρζογιάν επεσήμανε το εμπόριο ως έναν από τους τομείς όπου το Ερεβάν είδε καλές πιθανότητες να επεκτείνει τους δεσμούς.

«Η Ε.Ε. παραμένει ένας από τους κορυφαίους εμπορικούς εταίρους της Αρμενίας», πρόσθεσε. «Συμφωνήσαμε να διερευνήσουμε ευκαιρίες για περαιτέρω ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών δεσμών τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της περιφερειακής συνεργασίας».

Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, Αλέν Σιμονιάν, εξέφρασε την άποψη ότι η Αρμενία είναι ένα δημοκρατικό κράτος και ότι ήταν σε θέση να εξετάσει το ενδεχόμενο να γίνει υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε. .

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα