ΑΘΗΝΑ
17:34
|
27.04.2024
Η ανακοίνωση του ΜέΡα25 αναφέρει ότι η αστυνομία, κατ’ εντολή της ηγεσίας της, στοχοποιεί πολιτικούς χώρους και τροφοδοτεί τον κοινωνικό αυτοματισμό.
Ένα χρόνο μετά την βίαιη επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια, με τη Δικαιοσύνη να μην έχει κάνει ακόμη τη δουλειά της, όπως υπενθυμίζει σε όλους μας ανακοίνωση του ΜέΡΑ25.

Στην ίδια ανακοίνωση θυμίζουν ότι ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Θεοδωρικάκος, είχε διαρρεύσει ότι βρέθηκαν οι ένοχοι, κάνοντας λόγο για «αναρχικούς», παρά το γεγονός ότι ίδιος ο γραμματέας είχε μιλήσει για «μπράβους της νύχτας» και δεν αναγνώρισε τους συλληφθέντες. Η ανακοίνωση θυμίζει ότι ο κ. Θεοδωρικάκος στη συνέχεια στράφηκε κατά του θύματος, ενώ συμπεραίνει ότι «μένουμε μόνο με το βολικό αφήγημα περί «αναρχικών». Δεν έχουμε καμία ελπίδα ότι θα βρεθεί ο πραγματικός δράστης, καθώς βλέπουμε την αστυνομία, κατ’ εντολή της ηγεσίας της, να στοχοποιεί πολιτικούς χώρους και να τροφοδοτεί τον κοινωνικό αυτοματισμό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στις 10 Μαρτίου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη θρασύδειλη επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη. Ακόμα πιο θρασεία όμως ήταν η απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε εκείνες τις μέρες ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 από τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Θεοδωρικάκος έχρισε τον εαυτό του ταυτόχρονα ανακριτή, εισαγγελέα και δικαστή, σπεύδοντας να διαδώσει ανακριβώς ότι συνέλαβε τους δράστες και να αποδώσει πολιτικά κίνητρα στην επίθεση.

Υπενθυμίζουμε τα γεγονότα: Δύο ώρες πριν δώσει κατάθεση ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας, ο υπουργός φρόντισε να διαρρεύσει ότι η ΕΛΑΣ όχι μόνο βρήκε τους δράστες αλλά τους έκανε και ταυτοποίηση κοινωνικών και πολιτικών φρονημάτων και κατέληξε πως ήταν… «αναρχικοί». Βέβαια, ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν αναγνώρισε σε κανένα από τα δύο παιδιά (17 και 19 ετών) που του παρουσίασαν αργότερα, τον άνθρωπο που τον χτύπησε, κάτι που επιβεβαίωσε και στην Ανακρίτρια Ανηλίκων όπου κλήθηκε για κατάθεση. Αυτό όμως δεν είχε καμία σημασία για τον κ. Θεοδωρικάκο. Την επόμενη μέρα, αντί να ζητήσει συγγνώμη από τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον ελληνικό Λαό τον οποίο παραπλάνησε, αποφάσισε να επιτεθεί από τηλεοράσεως με σφοδρότητα όχι στους δράστες αλλά στο θύμα της επίθεσης, την οποία υποτίθεται ερευνούσε η ΕΛΑΣ υπό τις εντολές του. Και φυσικά χρησιμοποίησε το ακλόνητο επιχείρημα ότι «ο Βαρουφάκης το 2015 ζημίωσε τη χώρα με 100 δις». (ακόμα περιμένουμε το Ειδικό Δικαστήριο που θα έστηνε η ΝΔ).

Όπως είχε πει από την πρώτη στιγμή της επίθεσης ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 (και επαναλαμβάνει μέχρι σήμερα), οι δράστες έδρασαν ως «μπράβοι της νύχτας». Χρησιμοποίησαν το χονδροϊδέστατο ψέμα ότι «ο Βαρουφάκης ψήφισε μνημόνιο» και έδρασαν με τρόπο που έδειχνε επαγγελματίες σε πληρωμένη αποστολή.

Που βρισκόμαστε όμως σήμερα έναν χρόνο μετά;

Ούτε τον φυσικό αυτουργό της επίθεσης, τον άνθρωπο δηλαδή που χτύπησε στο πρόσωπο τον Γιάνη Bαρουφάκη έχει βρει η Αστυνομία ούτε και οποιαδήποτε άλλη έρευνα φαίνεται να είναι πια σε εξέλιξη. Ετσι, μένουμε μόνο με το βολικό αφήγημα περί «αναρχικών». Δεν έχουμε καμία ελπίδα ότι θα βρεθεί ο πραγματικός δράστης, καθώς βλέπουμε την αστυνομία, κατ’ εντολή της ηγεσίας της, να στοχοποιεί πολιτικούς χώρους και να τροφοδοτεί τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Αντίθετα, είμαστε σίγουροι για τις μεθόδους του παρακράτους, για την επίθεση που εξαπολύει καθημερινά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στα κοινωνικά δικαιώματα και στην αγωνιζόμενη, εργαζόμενη και σπουδάζουσα, νεολαία με πιο πρόσφατο παράδειγμα τα αίσχη των αστυνομικών και τα ανοιγμένα κεφάλια των παιδιών στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής, υπό τη νέα (αλλά και τόσο παλιά ταυτόχρονα) ηγεσία του Υπ.Προ.Πο.

Μετά τα παραπάνω, καταγγέλλουμε το κατ’ ευφημισμό Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις ανακριβείς και αναληθείς δημόσιες δηλώσεις του διά του τότε εκπροσώπου του κ. Θεοδωρικάκου, με τις οποίες παραπλάνησε τον ελληνικό Λαό και συκοφάντησε και δυσφήμισε τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάννη Βαρουφάκη, προκαλώντας προσβολή στην προσωπικότητά του.

Δώσαμε στη Δικαιοσύνη 1 χρόνο να κάνει τη δουλειά της. Δεν την έκανε. Κι όταν η Δικαιοσύνη κάνει τα στραβά μάτια, η ευθύνη για την απόδοση δικαιοσύνης περνά στην πολιτική και στα κινήματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα