ΑΘΗΝΑ
03:54
|
03.05.2024
Οι δυνάμεις ασφαλείας της Χαμάς ξεκαθάρισαν πως όποιος ή όποια ομάδα συνεργαστεί με τις δυνάμεις του εχθρού θα έχει τη μεταχείριση «συνεργάτη» τού.
Κομβόι με ανθρωπιστική βοήθεια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυστηρή προειδοποίηση σε κατοίκους της Γάζας που θα θελήσουν να συνεργαστούν με τις ισραηλινές δυνάμεις εισβολής απηύθυνε σήμερα η ιστοσελίδα της δύναμης εσωτερικής ασφάλειας της Χαμάς στη Γάζα,  al Majd.

Με αφορμή τις πληροφορίες πως η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου μελετά μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει ανθρώπους ή μέλη φατριών στη Γάζα για να παράσχουν ασφάλεια στα κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας που θα αρχίσουν να καταφθάνουν με μεγαλύτερη συχνότητα το επόμενο διάστημα, η ιστοσελίδα ανάρτησε προειδοποίηση «αξιωματούχου των υπηρεσιών ασφαλείας της Χαμάς.

Εκεί αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας της Χαμάς ξεκαθάρισε πως  όποιος ή όποια ομάδα συνεργαστεί με τις δυνάμεις του εχθρού θα έχει τη μεταχείριση «συνεργάτη» τους και θα αντιμετωπιστεί με «σιδερένια πυγμή».

Το προηγούμενο διάστημα ορισμένα ισραηλινά ΜΜΕ μετέφεραν πληροφορίες για σχέδιο που μελετά ο ισραηλινός στρατός προκειμένου κάποιοι ντόπιοι στη Γάζα ή μέλη φατριών να αναλάβουν την παροχή υπηρεσίας προστασίας των κομβόι βοήθειας.

Φωτογραφία αρχείουμε ενόπλους των δυνάμεων ασφαλείας της Χαμάς, al Majd

Το γραφείο του Νετανιάχου απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας  περίπου μία βδομάδα αφότου ο στρατός προκάλεσε μακελειό σε σημείο διανομής βοήθειας στη Γάζα με αποτέλεσμα πάνω από 110 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Το θέμα, (που σχετίζεται με παλιότερες πληροφορίες πως η κυβέρνηση Νετανιάχου μελετά το ενδεχόμενο να αναθέσει μέρος της διοίκησης της Γάζας, μετά τον πόλεμο, σε αρχηγούς φατριών στη Γάζα με διοικητική εμπειρία και που αποδεδειγμένα δεν σχετίζονται με τη Χαμάς) επανέφερε σήμερα στο προσκήνιο με αφορμή το δημοσίευμα του  Al Majd  και το πρακτορείο Reuters.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα