ΑΘΗΝΑ
17:14
|
27.04.2024
Ο υπουργός Άμυνας βρέθηκε σήμερα στη φρεγάτα «Ύδρα», που περιπολεί στον κόλπο του ‘Αντεν, στο πλαίσιο της επιχείρησης EUNAVFOR ASPIDES.
Νίκος Δένδιας στη φρεγάτα Ύδρα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την υπερηφάνεια του για τη συμμετοχή της ελληνικής φρεγάτας «Ύδρα» στην αποστολή της Ε.Ε. στην Ερυθρά Θάλασσα «EUNAVFOR ASPIDES» («Ασπίδες») εξέφρασε σήμερα με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Ο Δένδιας που βρέθηκε σήμερα στην φρεγάτα «Ύδρα» ενημερώθηκε από τον κυβερνήτη της, Αντιπλοίαρχο Χρήστο Δρούγκα, για την αποστολή που έχει αναλάβει και ευχαρίστησε στη συνέχεια τα μέλη του πληρώματος.

Στην πλατφόρμα Χ ανέφερε ο Νίκος Δένδιας:

«Με ιδιαίτερη τιμή βρέθηκα συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον Αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ στην φρεγάτα «Ύδρα», που περιπολεί στον κόλπο του ‘Αντεν, στο πλαίσιο της επιχείρησης EUNAVFOR ASPIDES, προστατεύοντας τα εθνικά μας συμφέροντα σε περιοχή κινδύνου».

Τα ανάλογα έγραψε ο υπουργός Άμυνας και στο βιβλίο επισκεπτών της φρεγάτας:

«Με ιδιαίτερη τιμή βρίσκομαι στην «ΥΔΡΑ», στον κόλπο του ‘Αντεν, τη στιγμή που επιχειρεί προστατεύοντας τα εθνικά μας συμφέροντα σε περιοχή κινδύνου. Καλή επιτυχία».

Απευθυνόμενος στο πλήρωμα της Φρεγάτας «Ύδρα», ο Νίκος Δένδιας ανέφερε:

«Πριν λίγες εβδομάδες είχα την χαρά και την τιμή να έρθω στη Σαλαμίνα και να σας χαιρετήσω πριν φύγετε. Σας είχα πει τότε ότι θα έρθω και στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ήρθα σήμερα λοιπόν εδώ, κατ’ αρχήν για να δω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρείτε και να σας επαναλάβω ότι είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό που κάνετε. Διατύπωσα ήδη στον Κυβερνήτη τα συγχαρητήρια μου .

Γνωρίζω πάρα πολύ καλά και σας το επαναλαμβάνω ότι η πατρίδα σας έχει στείλει σε ζώνη κινδύνου. Πρέπει όμως να σας πω ότι είσαστε εδώ και το ξέρετε για να υπερασπίσετε τα δικά μας συμφέροντα, τα εθνικά μας συμφέροντα, αυτό το οποίο εξυπηρετεί την Ελληνική Δημοκρατία, την πατρίδα μας και την ελληνική κοινωνία.

Και να σας πω επίσης ότι για εμένα ήταν μεγάλη περηφάνεια που κοίταξα στον ιστό της «Ύδρας» την ελληνική σημαία να ανεμίζει στον κόλπο του Άντεν.

Θα ήθελα από την καρδιά μου να σας ευχηθώ καλή επιτυχία, καλή τύχη και ό,τι καλό. Τα συγχαρητήριά μου κύριε Κυβερνήτα, να είστε πάντα καλά και γεροί».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα