ΑΘΗΝΑ
23:22
|
02.05.2024
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου απαίτησε για μία ακόμη φορά να συμμετάσχει στην επιτροπή και να παραιτηθεί ο πρόεδρος Δημήτρης Μαρκόπουλος.
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η απόφαση της προέδρου της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωής Κωνσταντοπούλου να μπει σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη αναστάτωσε τη συνέχιση της διαδικασίας καθώς είχε αποβληθεί με την δικαιολογία ότι ως δικηγόρος υπερασπίζεται οικογένεια θύματος.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής (βουλευτής της Ν.Δ.) Δημήτρης Μαρκόπουλος απευθύνθηκε στον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Κωνσταντίνο Τασούλα ο οποίος στη συνέχεια έκρινε πως η Κωνσταντοπούλου έχει δικαίωμα να παραμείνει στην αίθουσα αλλά όχι να παρέμβει στη διαδικασία.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου που πήρε το λόγο από μόνη της ζητώντας την εξαίρεση του προεδρεύοντος της Επιτροπής, τονίζοντας πως είχε ζητήσει από τον Κ. Τασούλα να συμμετέχει στην κοινοβουλευτική επιτροπή.

Από παλιότερη συνεδρίαση της επιτροπής για τα Τέμπη

«Έχετε χάσει την ψυχραιμία σας και τη λογική σας» είπε σε κάποιο σημείο σε έντονο ύφος ο Δημήτρης Μαρκόπουλος για να ακούσει από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να του ανταπαντά πως είναι ακατάλληλος να ασκήσει τα καθήκοντα του προέδρου.

Ως εκ τούτου, και εν μέσω σφοδρής λεκτικής αντιπαράθεσης, η συνεδρίαση της επιτροπής διακόπηκε γύρω στις 16.30 και αποφασίστηκε η συνέχιση της συνεδρίασης στην αίθουσα της Ολομέλειας μετά τις 17.30 καθώς η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αρνήθηκε να αποχωρήσει.

Υπενθυμίζεται πως πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για το εγκληματικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη είναι ο  βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Μαρκόπουλος, αντιπρόεδρος η βουλευτής της Ν.Δ. Κατερίνα Παπακώστα-Παλιόυρα και γραμματέας ο βουλευτής της Ν.Δ. Αναστάσιος Μπαρτζώκας.

Η επιστολή της Κωνσταντοπούλου στον πρόεδρο της Βουλής

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είχε στείλει την ακόλουθη επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα:

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής,
κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

Σε συνέχεια της από 11/12/2023 επιστολής μου σας γνωρίζω ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για το Έγκλημα των Τεμπών, θα παρασταθώ και θα συμμετάσχω κανονικά στις Εργασίες της Επιτροπής, ως τακτικό μέλος της, που ουδέποτε εξαιρέθηκα εγκύρως, αφού στην απόφαση περί εξαίρεσής μου, πλην άλλων, μετείχαν και 2 πρόσωπα, οι κκ. Α. Πλεύρης και Ζ.Ράπτη, που μετέπειτα ομολογήθηκε ότι είχαν σύγκρουση καθηκόντων.
Σε κάθε περίπτωση και επί τυχόν δικής σας αντίκρουσης ως προς την εγκυρότητα της απόφασης περί εξαίρεσης, σας γνωρίζω ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση, θα αναπληρώσω νομίμως εγώ την κα Έλενα Καραγεωργοπούλου, ενώ τέλος για την περίπτωση που αρνηθείτε, παράνομα και αντικανονικά, την ανωτέρω παρουσία μου είτε ως τακτικού μέλους είτε ως αναπληρωματικού, σας γνωρίζω ότι πρόκειται να παραστώ στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να υποβάλω αίτηση εξαίρεσης του Προέδρου Δημητρίου Μαρκόπουλου και των λοιπών μελών του Προεδρείου της Εξεταστικής Επιτροπής, λόγω έκδηλης μεροληψίας τους, η οποία συνιστά πράξη υπόθαλψης υπαιτίων προσώπων για το έγκλημα των Τεμπών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα