ΑΘΗΝΑ
11:20
|
27.04.2024
Συζητήθηκε επίσης και η προετοιμασία της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία τον Μάιο,αφού προηγηθούν άλλες δύο ελληνοτουρκικές συναντήσεις.
Από τη συνάντηση στην Άγκυρα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ήρεμο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η δίωρη συνάντηση της υφυπουργού Εξωτερικών, Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, με τον Τούρκο ομόλογό της πρέσβη Μπουράκ Ακτσαπάρ στην ‘Αγκυρα, στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.

Κατά τη συνάντηση δεν ετέθησαν τα λεγόμενα «δύσκολα θέματα», όπως εκείνα που αφορούν στην οριοθέτηση των ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας. Ωστόσο, κοινή ήταν η εκτίμηση ότι πρέπει αποφεύγονται οι δηλώσεις που δυναμιτίζουν το θετικό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Το θέμα των NAVTEX και ΝΟΤΑΜ που εκδίδει η Τουρκία το τελευταίο διάστημα στο Αιγαίο ετέθη από την ελληνική πλευρά.Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στη συνάντηση Παπαδοπούλου – Ακτσαπάρ ήταν και η από κοινού καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και το Μεταναστευτικό.

Επιπλέον συζητήθηκε η προετοιμασία της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία τον Μάιο, αφού προηγηθούν άλλες δύο ελληνοτουρκικές συναντήσεις στις 15 Απριλίου και στις 22 του ίδιου μήνα.

Τι αναφέρει η κοινή ανακοίνωση

Μετά την συνάντηση οι δύο πλευρές εξέδωσαν την ακόλουθη κοινή ανακοίνωση:

«Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, πέραν των διαφόρων πτυχών των διμερών σχέσεων, συζητήθηκαν περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Οι δύο πλευρές επανέλαβαν την κοινή τους δέσμευση να αξιοποιήσουν την υπάρχουσα θετική ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τη Διακήρυξη των Αθηνών που υπεγράφη τον περασμένο Δεκέμβριο από τους ηγέτες των δύο χωρών, διερευνώντας επιπλέον τομείς διμερούς και διεθνούς συνεργασίας. Αξιολόγησαν τις προετοιμασίες για την επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στην Τουρκία, τον Μάιο και προέβησαν σε απολογισμό της επιτευχθείσας, μέχρι στιγμής, προόδου στους υφιστάμενους διαύλους διαλόγου, καλύπτοντας όλες τις πτυχές της διμερούς σχέσης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο δεξαμενόπλοια χτύπησαν οι Χούθι

Η Ισπανία επιβεβαίωσε τα σχέδια αποστολής Patriot στην Ουκρανία

Το ατλαντιστικό και το φιλειρηνικό μέτωπο στην Ανατολική Ευρώπη

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα