ΑΘΗΝΑ
02:26
|
01.05.2024
Η Χεζμπολάχ βομβάρδισε το βόρειο Ισραήλ με πάνω από 100 ρουκέτες Κατιούσα και οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν ακόμη και το Μπααλμπέκ
Λίβανος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ισραηλινός στρατός κλιμακώνει επικίνδυνα τις επιθέσεις σε θέσεις μαχητών της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, φθάνοντας για δεύτερη φορά από το βράδυ της Δευτέρας (και για τρίτη φορά από τις 26/2) σε βάθος 100 χλμ βομβαρδίζοντας ακόμη και την πόλη Μπααλμπέκ, αρχαία Ηλιούπολη στην κοιλάδα Μπεκάα που απέχει 85 χλμ από την πρωτεύουσα, Βηρυτό όπου βρίσκεται αρχαιολογικός χώρος μεγάλης αξίας. Οι Ισραηλινοί μάλιστα δε δίστασαν να βομβαρδίσουν περιοχή που απείχε μόλις 2 χλμ από τον αρχαιολογικό χώρο με τον ισχυρισμό ότι υπήρχαν εκεί δύο «διοικητικά κέντρα» της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με Ισραηλινό στρατιωτικό αξιωματούχο από τις 8 Οκτωβρίου ως σήμερα, ο στρατός βομβάρδισε πάνω από 4.500 στόχους (οι 1.200 χτυπήθηκαν από αέρος και οι 3.100 από το ισραηλινό πυροβολικό) και προκάλεσε πάνω από 300 νεκρούς μαχητές της Χεζμπολάχ και πάνω από 700 τραυματίες. Ο ίδιος υποστήριξε πως ο στρατός χτύπησε και «άλλους 4.500 στόχους της Χεζμπολάχ στη Συρία».

Αφορμή για την κλιμάκωση των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στον Νότιο και Ανατολικό Λίβανο έδωσε το μπαράζ εκτόξευσης πάνω από 100 ρουκετών Κατιούσα της Χεζμπολάχ το βράδυ της Δευτέρας, ως αντίποινα για προηγούμενη ισραηλινή επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον ενός Λιβανέζου.

Με σφοδρά αντίποινα απειλεί η Χεζμπολάχ το Ισραήλ

Εκπρόσωπος της Χεζμπολάχ μιλώντας στην αραβική εφημερίδα «Al Araby Al Jadeed» ξεκαθάρισε πως η οργάνωσή του «δεν θα μείνει σιωπηλή μπροστά στις ισραηλινές επιθέσεις» και πως η απάντηση που θα δοθεί «θα είναι ίδια και ισχυρότερη».

«Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά και η Χεζμπολάχ είναι έτοιμη και προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε διεύρυνση των εχθροπραξιών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα