ΑΘΗΝΑ
01:05
|
28.04.2024
«Βρείτε αυτό που μας ενώνει. Εμείς, στο πεδίο της μάχης το βρήκαμε, και δεν θα το προδώσουμε. Κάντε το να αξίζει» είπε ο διοικητής της…
Ο ταξίαρχος Ντον Γκόλντφους
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μία σπάνια δημόσια κριτική της ισραηλινής πολιτικής ηγεσίας  προχώρησε σήμερα ο ταξίαρχος Νταν Γκόλντφους δη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο νότιο Ισραήλ, κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Μιλώντας εκτός κειμένου και διαβάζοντας ένα ιδιόχειρο σημείωμα, ο στρατηγός Γκόλντφους διεμήνυσε (απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Μπ. Νετανιάχου δίχως να τον κατονομάζει) πως ο στρατός δεν θα αποφύγει τις ευθύνες του» καλώντας ωστόσο αμέσως μετά την ηγεσία της χώρας να διώξει μακριά τον εξτρεμισμό για να μην επανέλθει η κατάσταση που επικρατούσε ως τις 6 Οκτώβρη.

«Ζητώ, με αυτή την ευκαιρία, να απευθυνθώ στους ηγέτες μας, από τις δύο  πλευρές, και ελπίζω πως θα βρουν τον χρόνο να ακούσουν την καρδιά ενός στρατιώτη» είπε εξηγώντας πως από τις 7 Οκτώβρη πολεμάει «ασταμάτητα» δίχως να σταματά να στέλνει στρατιώτες και να πηγαίνει μαζί τους «στα πεδία πυρός».

«Πολεμάμε, δεν είμαστε κουρασμένοι, είμαστε αποφασισμένοι να νικήσουμε και να φέρουμε πίσω τους ομήρους, είτε άμεσα, ή έμμεσα. Μην ανησυχείτε, όμως, εμείς οι άνθρωποι του στρατού, οι διοικητές και οι στρατιώτες έχουν πάρει, παίρνουν και θα αναλάβουν την ευθύνη για κάθε πράξη. Όμως δεν θα τρέξουμε, όπως δεν λιγοψυχήσαμε από τη φωτιά. Και δεν θα ξεφύγουμε από τις ευθύνες.  Όμως σκύβουμε τα κεφάλια μας για την ηχηρή αποτυχία της 7ης Οκτώβρη αλλά ταυτόχρονα κάνουμε επιχειρήσεις στο υψηλότερο επίπεδο ικανότητας, προστατεύοντας τις αξίες μας και πετυχαίνοντας πολλά στα πεδία της μάχης. Αλλά πρέπει και εσείς να είστε αντάξιοί μας! Πρέπει να αξίζετε τους στρατιώτες που έχασαν τις ζωές τους. Πρέπει να αξίζετε τους εφέδρους που πολεμούν ο ένας στο πλευρό του άλλου, ανεξάρτητα από το ποιο πολιτικό κόμμα είναι στην εξουσία».

Σε επόμενο σημείο άφησε αιχμές κατά των Εβραίων Ορθόδοξων Εβραίων Χαρέντι που δεν υποχρεούνται να κάνουν στρατιωτική θητεία, λέγοντας:

«Όμως θα πρέπει να εξασφαλίσετε πως όλοι συμμετέχουν. Πρέπει να το κάνετε! Πρέπει να εξασφαλίσετε πως δεν θα επιστρέψουμε στις 6 Οκτώβρη και πως όλες οι θυσίες και οι προσπάθειες δεν έγιναν μάταια! Αυτό πρέπει να το βάλετε καλά στο μυαλό σας, κάθε μέρα, κάθε ώρα!»

Με έμμεση αλλά σαφή αναφορά στους ακροδεξιούς υπουργούς της κυβέρνησης Νετανιάχου, ο στρατηγός ζήτησε στο τέλος από την ισραηλινή πολιτική ηγεσία να διώξει τον εξτρεμισμό «και να υιοθετήσει την ομαδικότητα».

Και ο στρατηγός Γκόλντφους ολοκλήρωσε με την ακόλουθη φράση:

«Βρείτε αυτό που μας ενώνει. Εμείς, στο πεδίο της μάχης το βρήκαμε, και δεν θα το προδώσουμε. Κάντε το να αξίζει».

Απόψε, εκπρόσωπος του στρατού αναφερόμενος στην παρέμβαση του στρατηγού Γκόλντφους ανακοίνωσε πως ο αξιωματούχος μίλησε δίχως να έχει την άδεια του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πως του ζητήθηκαν εξηγήσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα