ΑΘΗΝΑ
04:44
|
03.05.2024
Ο σύμβουλος του Προέδρου Πούτιν, Σεργκέι Μαρκόφ, εξέφρασε ανησυχία πως χάκερς από ΗΠΑ και Βρετανία μπορεί να αναμιχθούν στις επικείμενες προεδρικές εκλογές.
Οι ρωσικές προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν από τις 15-17 Μαρτίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανησυχία για ανάμιξη χάκερς στις επικείμενες ρωσικές προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν από τις 15 ως τις 17 Μαρτίου εξέφρασε σήμερα μιλώντας στο αγγλόφωνο παράρτημα του σαουδαραβικού τηλεοπτικού δικτύου Al Arabiya και στον Ριτζ Χαν ο Σεργκέι Μαρκόφ, σύμβουλος του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο παρουσιαστής του Al Arabiya Ριτζ Χαν και ο σύμβουλος του Πούτιν, Σεργκέι Μαρκόφ

Η ανησυχία του Μαρκόφ έχει ως αφορμή την θέσπιση νέου ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας στη Ρωσία. Ο ίδιος δεν αποκλείει κατά την λειτουργία του νέου συστήματος να ανοίξει η πόρτα «σε ένα νέο επίπεδο εκλογικής ανάμιξης» λέγοντας:

«Οι αρχές ανησυχούν πως αυτό το ψηφιακό σύστημα ψηφοφορίας μπορεί να δεχθεί επιθέσεις χάκερς είτε από τις ΗΠΑ, είτε από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, επομένως ναι, υπάρχουν πολλές ανησυχίες».

Ανέφερε επίσης πως τις επιφυλάξεις κομμάτων της αντιπολίτευσης όπως το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας που δεν πιστεύει στην αδιαβλητότητα του νέου συστήματος ψηφοφορίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα