ΑΘΗΝΑ
23:53
|
27.04.2024
Η απόφαση πάρθηκε λόγω της πιθανότητας να διωχθεί ο Παλαιστίνιος ποινικά, εάν επιστρέψει στο Ισραήλ.
Ισραηλινοί στρατιώτες συλλαμβάνουν Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκτό έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο το αίτημα ασύλου ενός Παλαιστίνιου κατοίκου του Ισραήλ, λόγω της πιθανής δίωξης που θα ασκούνταν εναντίον του από τις ισραηλινές αρχές, σε περίπτωση που επέστρεφε.

Ο Παλαιστίνιος, γνωστός ως «Χασάν», ζήτησε για πρώτη φορά άσυλο το 2019, έχοντας ήδη περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι δικηγόροι του είχαν υποστηρίξει πως ο άνδρας αντιμετώπιζε «σοβαρό κίνδυνο δίωξης» στο Ισραήλ, δεδομένης της παλαιστινιακής εθνότητας, της μουσουλμανικής πίστης, των αντισιωνιστικών πεποιθήσεων του και της δράσης του στο φιλοπαλαιστινιακό κίνημα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η απόφαση για την υπόθεσή του καθυστέρησε- πιθανότατα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των διαδοχικών lockdown- έως ότου το Υπουργείο Εσωτερικών απέρριψε το 2022 το αίτημα του Χασάν, μιας και δεν θεώρησε ότι ο Παλαιστίνιος αντιμετώπιζε τον κίνδυνο δίωξης στο Ισραήλ.

Η νομική ομάδα του Χασάν άσκησε έφεση καταθέτοντας νέα στοιχεία, τα οποία υπέβαλε μετά τις 7 Οκτωβρίου. Τη Δευτέρα, το Υπουργείο Εσωτερικών ανέτρεψε την προηγούμενη απόφασή του, ύστερα από επανεξέταση της υπόθεσης.

Μιλώντας στο Al Jazeera, οι δικηγόροι του Χασάν ανέφεραν ότι ένιωθε ανακουφισμένος με την απόφαση του υπουργείου, μιας και ο ίδιος υπέφερε από κατάθλιψη, αλλά και τους περιορισμούς που του είχαν επιβληθεί σύμφωνα με τη νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία απαγορεύει στους αιτούντες άσυλο να εργάζονται, έστω και εθελοντικά.

«Έμεινα σε αδιέξοδο για τόσα πολλά χρόνια όσο το αίτημά μου διεκπεραιωνόταν, μου απαγόρευσαν να εργαστώ, να νοικιάσω ένα ακίνητο, να ταξιδέψω, να αγοράσω αυτοκίνητο ή να μπορέσω να ζήσω τη ζωή μου με οποιονδήποτε ουσιαστικό τρόπο», είπε ο Χασάν. «Ο κόσμος προχώρησε, ενώ εγώ έμεινα πίσω».

Όμως, αν και νιώθει καθησυχασμένος, ο Χασάν ανησυχεί για τα αγαπημένα του πρόσωπα, τα οποία κατοικούν ακόμη στο Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα