ΑΘΗΝΑ
20:21
|
02.05.2024
Η ρεβάνς αναμένεται παρόμοια με την εκστρατεία του 2020, αν και ο Τραμπ είναι υπό το βάρος των 91 κακουργηματικών κατηγοριών και ο Μπάιντεν αντιμέτωπος με…
Oι δύο βασικοί υποψήφιοι που θα αναμετρηθούν στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καθώς οδεύουμε προς το τέλος των προκριματικών εκλογών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο προκάτοχός του Ντόναλντ Τραμπ κέρδισαν και επίσημα πλέον το χρίσμα Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, αντίστοιχα, και θα είναι οι δύο βασικοί υποψήφιοι που θα αναμετρηθούν στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Μετά και τα αποτελέσματα από την εσωκομματική διαδικασία στην Τζόρτζια, τον Μισσισιπή και την Ουάσιγκτον, ο Τζο Μπάιντεν, που δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο ανταγωνισμό από τους αντιπάλους του σε όλη τη διάρκεια των προκριματικών εκλογών, εξασφάλισε τον απαιτούμενο αριθμό των 1.968 αντιπροσώπων στο προσεχές συνέδριο των Δημοκρατικών και απλά αναμένεται να λάβει και τυπικά το χρίσμα στο συνέδριο του Αυγούστου.

Σε μια ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, ο Μπάιντεν γιόρτασε την ιδιότητά του ως υποψηφίου του κόμματός του, αποκαλώντας την «ώρα επιλογής».

«Με τη φωνή σας, με τη δύναμή σας, με την ψήφο σας – ελάτε τον Νοέμβριο, θα ψηφίσουμε σε αριθμούς ρεκόρ, και μπορούμε να το κάνουμε, έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε. Είστε έτοιμοι; Είστε έτοιμοι να υπερασπιστείτε τη δημοκρατία; Είστε έτοιμοι να προστατέψετε την ελευθερία μας; Είστε έτοιμοι να κερδίσετε αυτές τις εκλογές;» αναφέρει

Μαθηματικά είναι πλέον εξασφαλισμένη και η υποψηφιότητα του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ καθώς του λείπουν ακόμα μερικές δεκάδες αντιπρόσωποι που θεωρούνται όμως δεδομένοι μετά την παραίτηση της αντιπάλου του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Νίκι Χέιλι, την περασμένη εβδομάδα.

«Αυτή ήταν μια μεγάλη μέρα νίκης. Τώρα πρέπει να επιστρέψουμε στη δουλειά γιατί έχουμε τον χειρότερο πρόεδρο στην ιστορία της χώρας. Το όνομά του είναι Τζο Μπάιντεν, και πρέπει να νικηθεί», ανέφερε η καμπάνια του Τράμπ σε βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του πρώην προέδρου στο Truth Social.

Η ρεβάνς των δύο υποψηφίων αναμένεται σε γενικές γραμμές να αντικατοπτρίζει την εκστρατεία του 2020, αν και ο Τραμπ είναι αυτή τη φορά υπό το βάρος των 91 κακουργηματικών κατηγοριών που σχετίζονται με ισχυρισμούς ότι έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, πήρε παράνομα απόρρητα έγγραφα από τον Λευκό Οίκο και κάλυψε τις πληρωμές χρημάτων σε ένα αστέρι ταινιών ενηλίκων πριν από τις εκλογές του 2016.

Όσο αφορά στον Τζο Μπάιντεν τα μεγάλα εμπόδια αφορούν στην ηλικία του και στην οργή των προοδευτικών Αμερικάνων για την υποστήριξη της κυβέρνησής του στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολύμηνου πολέμου εναντίον της Χαμάς στη Γάζα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή τον φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα