ΑΘΗΝΑ
18:26
|
06.05.2024
Επισήμανε ακόμη τις αδικίες που υφίστανται μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού με πρώτους τους έμμεσους φόρους και την άδικη φορολόγηση της μισθωτής εργασίας.
Στέφανος Κασσελάκης στο Mega
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


«Δεν υπάρχει περίπτωση ως πρωθυπουργός να στείλω τη χώρα στα βράχια» διαβεβαίωσε απόψε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που έδωσε στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Ο Κασσελάκης ανέφερε πως ως πρωθυπουργός δεν πρόκειται να στείλει «τη χώρα στα βράχια» και πως «σε αντίθεση με τους Μητσοτάκη και Χατζηδάκη» ο ίδιος ξέρει από προϋπολογισμούς και επιχειρήσεις.

Επισήμανε τις αδικίες που υφίστανται μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού με πρώτους τους έμμεσους φόρους και την άδικη φορολόγηση της μισθωτής εργασίας που φορολογείται με τεράστιους συντελεστές και τα μερίσματα με πολύ χαμηλότερους.

Επανέφερε το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του που παρουσίασε χτες, Τρίτη, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην προοδευτική κλίμακα φορολόγησης για εισοδήματα κάτω των 60.000 ευρώ.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για πλαφόν στην κερδοφορία στο ρεύμα.

Σε ότι αφορά το «επιχείρημα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι ενδεχόμενη μείωση του ΦΠΑ δεν θα πάει στην τσέπη των φορολογουμένων ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι αυτή αποτελεί παραδοχή του πρωθυπουργού για ύπαρξη ολιγοπωλίων.

Απαντώντας στην κριτική που του άσκησε μέρος του Τύπου και στελέχη της κυβέρνησης και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης ο Κασσελάκης ανέφερε:

«Στην αρχή προσπάθησαν να μου προσάψουν ότι είμαι lifestyle και ρηχός μετά ότι ήμουν ηλίθιος και τώρα ότι είμαι κακός, αυταρχικός και διαπλεκόμενος. Πολύς πανικός από τον κ. Γκρίνμπεργκ».

Η αναφορά του Κασσελάκη αφορά τον «γκουρού» στρατηγικής και πολιτικού μάρκετινγκ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Στάνλεϋ Γκρίνμπεργκ που έχει τον διεθνή οργανισμό «Σώμα Δημοκρατίας (Democracy Corps).

Κληθείς να απαντήσει σχετικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του στις ΗΠΑ, ο Στ. Κασσελάκης δήλωσε ότι έχει μεταβιβάσει όλες τις συμμετοχές που μπορεί να είχε στο παρελθόν και επανέλαβε ότι διεκδικεί δεδουλευμένα με εταιρία που συνεργαζόταν στο παρελθόν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χαβιέρ Μιλέι: Το ζήτημα των Φόκλαντς θα κρατήσει για δεκαετίες. Καμιά σύγκρουση με Βρετανία

Υεμένη: συνελήφθησαν κατάσκοποι αμερικανοϊσραηλινής μονάδας

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Χτύπημα στην χώρα με Βρετανικά όπλα θα απαντηθεί με χτύπημα σε βρετανική βάση

Επίθεση στην Ράφα: Καταδικάζουν διεθνείς αξιωματούχοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα