ΑΘΗΝΑ
13:31
|
03.05.2024
Οι υπουργοί συμφώνησαν πως δεν αντικαθίστανται οι χερσαίες δίοδοι για την προώθηση της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Τηλεδιάσκεψη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κοινή δήλωση για την προώθηση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα εξέδωσαν αργά το βράδυ της 13ης Μαρτίου οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ, Κύπρου, ΗΑΕ, Κατάρ, Ηνωμένου Βασιλείου και ο επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε.., Ζοζέπ Μπορέλ, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης για το άνοιγμα θαλάσσιου διαδρόμου.

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος

Οι υπουργοί συμφώνησαν πως δεν αντικαθίστανται οι χερσαίες δίοδοι για την προώθηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας  από εδάφη της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και του Ισραήλ και πως το άνοιγμα του λιμανιού στο Ασντόντ του Ισραήλ για την προώθηση ανθρωπιστικής βοήθειας θα ήταν «καλοδεχούμενη και σημαντική συνεισφορά σε έναν τέτοιο διάδρομο».

Τόνισαν δε πως ανώτεροι διπλωμάτες των χωρών τους θα αναλάβουν νέες διαβουλεύσεις με στόχο την πιθανή ίδρυση ενός κοινού ταμείου για την υποστήριξη του θαλάσσιου διαδρόμου και τον συντονισμό χρηματοπιστωτικών συνεισφορών για την συντήρησή του.

Κάλεσαν δε το Ισραήλ να ανοίξει και άλλα μεθοριακά περάσματα ώστε να προωθηθεί περισσότερη βοήθεια στη νότια και βόρεια Γάζα και να χαλαρώσουν όλοι οι τελωνειακοί περιορισμοί ώστε να διευκολυνθεί η διέλευση σωτήριας ανθρωπιστικής βοήθειας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα