ΑΘΗΝΑ
22:35
|
01.05.2024
Και το ΜέΡΑ25 ζητά, με ανακοίνωσή του, την ανάκληση και απόσυρση της ανακοίνωσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ονομαστική στοχοποίηση του δημοσιογράφου Χρίστου Αβραμίδη από την αστυνομία καταγγέλλει η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), σε ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, η Ένωση αποκαλύπτει πως μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης αποδοκίμαζαν σε δημόσια ανάρτησή τους τον δημοσιογράφο και ερευνούσαν το ενδεχόμενο να ασκηθεί αγωγή εις βάρος του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ:

«Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες και τα διαβήματα της ΕΣΗΕΜ-Θ, δημοσιογράφοι δέχθηκαν για μία ακόμη φορά, επίθεση από αστυνομικούς, την ώρα που κάλυπταν τις κινητοποιήσεις της πανελλαδικής απεργίας της 28ης Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, και μολονότι δήλωναν τη δημοσιογραφική τους ιδιότητα.

Πέρα όμως από την παρεμπόδιση του δημοσιογραφικού έργου στο πεδίο του ρεπορτάζ, το μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ Χρήστος Αβραμίδης στοχοποιήθηκε ονομαστικά από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, που με ανάρτηση στην ιστοσελίδα τους αποδοκιμάζουν όσα έγραψε σχετικά με τις πρακτικές που ακολούθησαν αστυνομικοί τη συγκεκριμένη ημέρα και αναφέρονται σε πιθανότητα αγωγής εις βάρος του.

Η στοχοποίηση δημοσιογράφων, και μάλιστα από όργανα της Πολιτείας που έχουν υποχρέωση να τους διευκολύνουν στο έργο τους, είναι πρακτική που εκθέτει σε άμεσο κίνδυνο τους εργαζόμενους στην ενημέρωση.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ ζητάει να ανακληθεί και να αποσυρθεί η ανακοίνωση που στοχοποιεί τον συνάδελφο και καλεί τις αστυνομικές αρχές να κάνουν κάθε δυνατή ενέργεια ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα».

ΜέΡΑ25: «Γνωστή η τακτική της ΕΛ.ΑΣ.»

Το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει με τη σειρά του τη στοχοποίηση του δημοσιογράφου από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, μέσω αγωγής τύπου SLAPP.

Ειδικότερα το ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης τονίζει πως «είναι γνωστή η τακτική της ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων να παρεμποδίζει το έργο δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ, πολλές φορές μάλιστα και με τη χρήση βίας. Τώρα, με ανακοίνωση της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, αναφέρεται σε ρεπορτάζ δημοσιογράφου απειλώντας τον και με πιθανότητα αγωγής εις βάρος του.».
«Μάλιστα, το εν λόγω ρεπορτάζ αφορά τις επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στη μαζική διαδήλωση της 28ης Φεβρουαρίου για το έγκλημα στα Τέμπη — διαδήλωση κατά την οποία διαδηλώτρια-μέλος του ΜέΡΑ25 τραυματίστηκε από ρίψη κρότου λάμψης σε ευθεία βολή», προσθέτει στη σχετική ανακοίνωση.

Ξεκαθαρίζει πως το κόμμα «είναι σταθερά και με συνέπεια απέναντι σε κάθε στρατηγική αγωγή κατά της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά (SLAPP). Η στοχοποίηση δημοσιογράφων θέτει σε κίνδυνο τους εργαζόμενους στην ενημέρωση και αποτελεί απόπειρα φίμωσης του Τύπου».

Καταλήγοντας, το ΜέΡΑ25 επισημαίνει πως στηρίζει το αίτημα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης για την ανάκληση και απόσυρση της ανακοίνωσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα