ΑΘΗΝΑ
11:49
|
02.05.2024
Περισσότερα από 94.000 εκλογικά τμήματα θα είναι ανοιχτά από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 τοπική ώρα από σήμερα έως και το βράδυ της Κυριακής.
Από την Άπω Ανατολή της χώρας ξεκίνησε η ψηφοφορία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον πρόεδρο της χώρας για τα επόμενα έξι χρόνια καλούνται να εκλέξουν οι Ρώσοι πολίτες στις εκλογές που θα διεξαχθούν το ερχόμενο τριήμερο σε όλη τη χώρα, με υποψήφιους τον Βλάντισλαβ Νταβάνκοφ (από το κόμμα του Νέου Λαού), τον νυν Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν (αυτοπροσδιοριζόμενος υποψήφιος), τον Λεονίντ Σλούτσκι του κόμματος LDPR και τον Νικολάι Χαριτόνοφ (από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσίας).

Τα πρώτα εκλογικά τμήματα που άνοιξαν τις πόρτες τους ήταν αυτά στην Άπω Ανατολή της χώρας και συγκεκριμένα στις περιοχές Καμτσάτκα και Τσουκότκα με τον κυβερνήτη της πρώτης, Βλαντίμιρ Σολόντοφ, να είναι ο πρώτος περιφερειακός αξιωματούχος που ψήφισε.

Λίγο αργότερα άνοιξαν τμήματα και στην υπόλοιπη χώρα, όπως και στη Μόσχα, όπου ψήφισε όπως παραδοσιακά συνηθίζει, στο εκλογικό κέντρο No.73, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Συνολικά, περισσότερα από 94.000 εκλογικά τμήματα θα είναι ανοιχτά στη Ρωσία από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 τοπική ώρα από σήμερα έως και το βράδυ της Κυριακής και, με εξαίρεση ορισμένα εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό, η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί επίσημα στις 9:00 μ.μ. στις 17 Μαρτίου, όταν τα εκλογικά τμήματα στη δυτικότερη περιοχή του Καλίνινγκραντ στο δυτικό άκρο της Ρωσίας θα κλείσουν τις πόρτες τους.

Διεθνείς παρατηρητές σχεδιάζουν να επισκεφθούν τουλάχιστον 52-53 περιφέρειες, δήλωσε η Έλλα Παμφίλοβα, επικεφαλής της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής.

Όσο αφορά στο εξωτερικό αναμένεται να λειτουργήσουν 295 εκλογικά τμήματα σε 144 χώρες και στο έδαφος του διαστημικού κέντρου Μπαϊκονούρ, το οποίο η Ρωσία μισθώνει από το Καζακστάν. Το ακριβές χρονικό πλαίσιο της ψηφοφορίας στο εξωτερικό θα διαφέρει από χώρα σε χώρα. Η Ταϊλάνδη θα είναι η πρώτη χώρα όπου θα ανοίξουν εκλογικά τμήματα στο έδαφος του Γενικού Προξενείου της Ρωσίας στο Πουκέτ.

Για πρώτη φορά, όσοι ψηφοφόροι το δήλωσαν μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα έχουν την δυνατότητα να ψηφίσουν ηλεκτρονικά, σε 29 περιφέρειες συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας, δυνατότητα που είχαν ήδη εκμεταλλευτεί έως τις 12:20 ώρα Μόσχας περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο.

Όσο αφορά στις νέες περιοχές που ενσωματώθηκαν στην Ρωσική Ομοσπονδία, 1200 εκλογικά τμήματα αναμένεται να λειτουργήσουν στο Ντονιέτσκ, το Λουγκάνσκ και τη Χερσώνα, με πρόβλεψη να μην συγκεντρώνονται πολλοί ψηφοφόροι σε αναμονή για λόγους ασφαλείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έρευνα κατά του IDF για δολοφονίες παιδιών στη Δυτική Όχθη

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα