ΑΘΗΝΑ
11:09
|
27.04.2024
Ευτυχώς για τη χώρα αυτή και για τον Μητσοτάκη αποφεύχθηκε ο «ελληνικός εμφύλιος». Τι έβγαλε η κληρωτίδα για Champions και Europa League.
ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός στους «8» του Europa Conference League
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την Μπριζ θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στην προημιτελική φάση του Europa Conference League, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (15/3) στην έδρα της UEFA, στη Νιόν της Ελβετίας. Ο «Δικέφαλος του Bορρά» θα δώσει το πρώτο παιχνίδι στο Βέλγιο στις 11 Απριλίου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 18/4.

Τη Φενέρμπαχτσε θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στα προημιτελικά του Europa Conference League, όπως προκέυψε από την κλήρωση που διενεργήθηκε σήμερα (15/3) στη Νιόν. Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 11 Απριλίου, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα (18/4) στην Κωνσταντινούπολη.

Ρεάλ εναντίον Μάντσεστερ Σίτι και Παρί-Μπαρτσελόνα στους «8»

«Γιγαντομαχία» μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μάντσεστερ Σίτι «έβγαλε» η κλήρωση των προημιτελικών του Champions League, που έγινε σήμερα (15/3) στη Νιόν. Οι δύο τελευταίες νικήτριες του θεσμού θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για τρίτη σερί χρονιά, με τις δύο προηγούμενες να είναι μία φάση αργότερα (στα ημιτελικά δηλαδή) και την ομάδα που προκρίνεται -Ρεάλ το 2022, Σίτι το 2023- να κατακτά τελικά το τρόπαιο. Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων θα γίνει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», στις 9 ή 10 Απριλίου, και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα (16-17/4) στο «Ετιχαντ».

Το άλλο μεγάλο ζευγάρι των προημιτελικών θα φέρει αντιμέτωπες την Παρί Σεν Ζερμέν και την Μπαρτσελόνα, επτά χρόνια μετά την ιστορική ανατροπή των «μπλαουγκράνα» και το 6-1 στο «Καμπ Νου», στη φάση των «16» της περιόδου 2016-17 (μετά το 4-0 των Γάλλων στο «Παρκ ντε Πρενς»). Στον πάγκο των Καταλανών βρισκόταν τότε ο Λουίς Ενρίκε, νυν προπονητής των πρωταθλητών Γαλλίας. Η πρωτοπόρος της Premier League Αρσεναλ θα παίξει με την Μπάγερν, ενώ τα δύο θεωρητικά αουτσάιντερ της διοργάνωσης, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπορούσια Ντόρτμουντ, κληρώθηκαν μεταξύ τους.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση των ημιτελικών, με βάση την οποία ο νικητής του Ρεάλ-Μάντσεστερ Σίτι θα παίξει με τη Μπάγερν ή την Αρσεναλ και ο νικητής του Παρί-Μπαρτσελόνα με Ατλέτικο ή Ντόρτμουντ. Ο τελικός θα γίνει στο Γουέμπλεϊ, το Σάββατο 1η Ιουνίου.

Αναλυτικά η κλήρωση των προημιτελικών και των ημιτελικών του Champions League:

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (9-10 & 16-17 Απριλίου)
1. Άρσεναλ (Αγγλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
2. Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία)
3. Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
4. Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (30 Απριλίου-1 Μαΐου & 7-8 Μαΐου)
1. Νικητής 2-Νικητής 4
2. Νικητής 1-Νικητής 3

ΤΕΛΙΚΟΣ (1 Ιουνίου, Λονδίνο)
Νικητής 1-Νικητής 2

Ιταλικός «εμφύλιος» με Μίλαν και Ρόμα στο Europa

Ιταλικός «εμφύλιος» προέκυψε από την κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Europa League που πραγματοποιήθηκε σήμερα (15/3) στη Νιόν της Ελβετίας, καθώς Μίλαν και Ρόμα θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» για μια θέση στους «4» της διοργάνωσης. Από την πλευρά της, η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ θα αναμετρηθεί με την τρίτη ιταλική ομάδα των «8», την Αταλάντα, ενώ η -αήττητη στην τρέχουσα σεζόν- Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο θα δοκιμαστεί κόντρα στη Γουέστ Χαμ.

Στο μεταξύ, ο νικητής του ιταλικού «εμφυλίου» θα αντιμετωπίσει στους ημιτελικούς τη Λεβερκούζεν ή τη Γουέστ Χαμ, ενώ η Λίβερπουλ ή η Αταλάντα θα «μονομαχήσει» με την Μπενφίκα ή τη Μαρσέιγ για την πρόκριση στον τελικό.

Τα ζευγάρια που προέκυψαν από τις σημερινές κληρώσεις της προημιτελικής και της ημιτελικής φάσης στο Europa League έχουν ως εξής:

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (11 & 18 Απριλίου)
1. Μίλαν (Ιταλία)-Ρόμα (Ιταλία)
2. Λίβερπουλ (Αγγλία)-Αταλάντα (Ιταλία)
3. Λεβερκούζεν (Γερμανία)-Γουέστ Χαμ (Αγγλία)
4. Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Μαρσέιγ (Γαλλία)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (2 & 9 Μαΐου)
1. Νικητής 4-Νικητής 2
2. Νικητής 1-Νικητής 3

ΤΕΛΙΚΟΣ (22 Μαΐου, Δουβλίνο)
Νικητής 1ου ημιτελικού-Νικητής 2ου ημιτελικού

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην κορυφή της Ευρώπης ξανά ο Λευτέρης Πετρούνιας

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Το στοίχημα του Μακρόν για μία βουτιά στον…Σηκουάνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα