ΑΘΗΝΑ
11:44
|
07.05.2024
Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, την ανάγκη εκσυγχρονισμού του στρατού.
Στέφανος Κασσελάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ανάγκη «εκσυγχρονισμού» του στρατεύματος τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξή του, σήμερα (15/3) στον ΑΤΝ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», λίγη ώρα πριν αναχωρήσει για τη Θήβα και παρουσιαστεί ο ίδιος στο στρατό.

Επανέλαβε την άποψή του ότι ο στρατός πρέπει να γίνει επαγγελματικός και η υποχρεωτική θητεία να είναι «πολύ μικρότερη» και να είναι «κοινωνική», δηλαδή ανάλογα με το επάγγελμα του, ο καθένας να προσφέρει κάτι στην χώρα του. Χαρακτήρισε μάλιστα, «ανήθικο» το γεγονός ότι οι φαντάροι πληρώνονται λιγότερα από 8 ευρώ το μήνα.

Όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόνισε πως πλέον πρόκειται για ένα «ιδεολογικά συμπαγές» κόμμα και ότι το νέο Εκτελεστικό Γραφείο «δουλεύει καλά και αποδίδει», ενώ σημείωσε ότι «διάφορα στελέχη» έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες στη βάση των ιδεών του, που βρίσκονται σε εξέλιξη με «προθεσμίες διεκπεραίωσης».

Για τη διαδικασία επιλογής υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, ανέφερε πως η δική του γνώμη ως προέδρου είναι «δευτερεύουσα» και ότι «πρωτεύουσα είναι η γνώμη των μελών». Ωστόσο, αναφερόμενος στη χθεσινή παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος του κόμματος, τόνισε ότι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πρεσβεύουν αυτά τα βασικά σημεία.

Σχετικά με τα περιουσιακά του στοιχεία, ο Κασσελάκης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία «ενεργή συμμετοχή» σε εταιρείες αυτήν την τη στιγμή, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι ο νόμος που αφορά τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό πρέπει να αλλάξει και ότι μη αλλάζοντας αυτόν τον νόμο, ουσιαστικά η ΝΔ ζητά την ψήφο των αποδήμων αλλά τους απαγορεύει τη συμμετοχή τους στην ενεργή πολιτική.

Επιπλέον, ανέφερε ότι έχει αναθέσει σε μια ομάδα, μέσα από τα όργανα του κόμματος να συνθέσουν μια «πολιτική πρόταση για τη διαφάνεια στα κόμματα», αφήνοντας μάλιστα αιχμές για το «πόθεν έσχες» της ΝΔ και τονίζοντας την ανάγκη να διερευνηθεί το πως πληρώνονται οι συνεργάτες του πρωθυπουργού και πως ξεπληρώνει η ΝΔ τα χρέη της που είναι «μισό δισεκατομμύριο» και, όπως είπε, «αυξάνεται». «Έπρεπε να είναι ηλεκτρονικές οι συναλλαγές και οι δωρεές δημόσιες», είπε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σι Τζινπίνγκ: Δεν θα ξεχαστούν τα ΝΑΤΟϊκά χτυπήματα στην κινεζική πρεσβεία του Βελιγραδίου

Καμπέρα: Απαράδεκτη η συμπεριφορά το Πεκίνου σε περιστατικό στην Κίτρινη Θάλασσα

PFLP και PIJ: Η παλαιστινιακή ενότητα ματαίωσε όλες τις δολοπλοκίες

Λετονία: Οι αντι-ρωσικές κυρώσεις δυσχεραίνουν το έργο των σιδηρόδρομων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα