ΑΘΗΝΑ
00:16
|
06.05.2024
Η ρωσική πρεσβεία επικρίνει την «σκοταδιστική» προσπάθεια του Κιέβου να ακυρώσει την περιοδεία της χορεύτριας των Μπολσόι Σβετλάνα Ζαχάροβα στη Σεούλ.
Η πρεσβεία της Ουκρανίας στη Δημοκρατία της Κορέας ζήτησε την ακύρωση της πολιτιστικής συνεργασίας με τη Ρωσία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για συντονισμένη εκστρατεία Ε.Ε. και Ουκρανίας και «σκοταδισμό» κάνει λόγο η ρωσική πρεσβεία στη Νότια Κορέα με αφορμή την ακύρωση μιας προγραμματισμένης παράστασης της πρίμα μπαλαρίνας του θεάτρου Μπολσόι Σβετλάνα Ζαχάροβα στη Σεούλ.

Χθες, Παρασκευή, η InArts Production και το Κέντρο Τεχνών της Σεούλ ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να ακυρώσουν το πρόγραμμα Modanse «λαμβάνοντας υπόψη ανησυχίες για την ασφάλεια των ερμηνευτών και των θεατών».

«Η αδίστακτη εκστρατεία που ξεκίνησε από διπλωματικούς εκπροσώπους ορισμένων τρίτων χωρών που είναι διαπιστευμένοι στη Νότια Κορέα για να δυσφημήσουν τις επερχόμενες συναυλίες του ρωσικού μπαλέτου απαιτώντας να σταματήσουν οι πολιτιστικές ανταλλαγές με τη Ρωσία έχουν έρθει στο προσκήνιο της κοινής γνώμης», ανέφερε η ρωσική πρεσβεία.

«Ένας τέτοιος πολιτικοποιημένος σκοταδισμός, ο οποίος δυστυχώς είναι ευρέως διαδεδομένος σε πολλές δυτικές χώρες, δεν πρέπει να έχει θέση στον σύγχρονο κόσμο», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, ενώ προστίθεται ότι η πολιτιστική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών δεν πρέπει να γίνει «όμηρος πολιτικών παιχνιδιών».

«Εκφράζουμε την ειλικρινή μας συμπάθεια στο κοινό της Νότιας Κορέας, που ανυπομονούσε για αυτό το γεγονός και στερήθηκε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τη μεγάλη τέχνη του χορού και να δει την παράσταση παγκοσμίου φήμης εκπροσώπων της ρωσικής σχολής μπαλέτου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, στις αρχές Μαρτίου, η πρεσβεία της Ουκρανίας στη Δημοκρατία της Κορέας ζήτησε την ακύρωση της πολιτιστικής συνεργασίας με τη Ρωσία και Ρώσους πολιτιστικούς παράγοντες. Η αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στη Σεούλ εξέφρασε την υποστήριξή της στα αιτήματα της Ουκρανίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα