ΑΘΗΝΑ
13:47
|
28.04.2024
Η Κριμαία και η Σεβαστούπολη είναι αναπόσπαστα μέρη της Ρωσίας και το ζήτημα της ένταξής τους έχει κλείσει για πάντα, δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ.
Σεργκέι Λαβρόφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κριμαία και η Σεβαστούπολη είναι αναπόσπαστα μέρη της Ρωσίας και το ζήτημα της ένταξής τους έχει κλείσει για πάντα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε βιντεο με αφορμή τη 10η επέτειο από την επανένωση της χερσονήσου με τη Ρωσία το Σάββατο, αναφέρει το πρακτορείο TASS.

«Το θέμα της υπαγωγής της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης έχει κλείσει. Η χερσόνησος είναι αναπόσπαστο μέρος της Ρωσίας», τόνισε ο κορυφαίος διπλωμάτης.

Η Κριμαία έχει ξεκάθαρες προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής της και η Ρωσία έχει επιλύσει πολλά προβλήματα που κληρονόμησε από την Ουκρανία, επεσήμανε ο Λαβρόφ.

«Τα τελευταία χρόνια, πολλά προβλήματα που κληρονόμησαν από την Ουκρανία έχουν επιλυθεί. Με σαφείς προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής τους, οι κάτοικοι της Κριμαίας μπορούν να κοιτάξουν το μέλλον με σιγουριά και αισιοδοξία», πρόσθεσε.

«Πριν από δέκα χρόνια, στις 16 Μαρτίου 2014, οι κάτοικοι της Κριμαίας καθόρισαν το μέλλον τους ανεξάρτητα και συνειδητά, έχοντας επανενωθεί με τη Ρωσία. Συγχαίρω τους κατοίκους της χερσονήσου για τη δεκαετία της ιστορικής επανένωσης με τη Ρωσία. Τους εύχομαι υγεία, ευημερία, ευημερία και ό,τι καλύτερο», είπε ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ρωσίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

ΜέΡΑ25 για έφοδο ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα