ΑΘΗΝΑ
22:11
|
03.05.2024
Θα αντιμετωπίσει την Κυριακή την Πολωνή Ίγκα Σφιόντεκ.
Για δεύτερη φορά στην καριέρα της στον τελικό του τουρνουά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο τελικό του τουρνουά της Καλιφόρνια Indian Wells προκρίθηκε, για δεύτερη φορά στην καριέρα της μετά το 2022 η Μαρία Σάκκαρη, μετά την νίκη της με 2-1 σετ επί της 20χρονης Κόκο Γκοφ η Μαρία Σάκαρη.

Στην ένατη συνάντησή της με την Αμερικανίδα πρωταθλήτρια του US Open και Νο 3 στον σκόσμο, και σε έναν αγώνα που διακόπηκε δύο φορές λόγω βροχής, η Ελληνίδα τενίστρια πήρε το πρώτο σετ με 6-4,

Στο δεύτερο σετ η Γκοφ παίρνοντας τέσσερα games στη σειρά μετέτρεψε το 2-5 σε 6-5 υπέρ της και τελικά ισοφάρισε σε 1-1, επικρατώντας με 7-5 στο tiebreak, παρά την προσπάθεια της  Ελληνίδας πρωταθλήτριας, που έσβησε τρία set points.

Το σερί της Γκοφ συνεχίστηκε και στην έναρξη του 3ου σετ με την Αμερικανίδα να βρίσκει νέο break παίρνοντας προβάδισμα με 1-0. Ωστόσο, η συνέχεια ανήκε στην Μαρία Σάκκαρη  που πήρε προβάδισμα με 4-1. Η Γκοφ μείωσε σε 4-2, η Σάκκαρη κράτησε το σερβίς της  κάνοντας το 5-2,  και με ένα ακόμα break «σφράγισε» το σετ, τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό. 

Εκεί θα αντιμετωπίσει, όπως και στο χαμένο τελικό του 2022 (6-4,6-1), την Πολωνή  Ίγκα Σφιόντεκ, η οποία νωρίτερα χρειάστηκε μόλις 68 λεπτά για να νικήσει την Μάρτα Κάστιουκ από την Ουκρανία με  6-2, 6-1 και  να εξασφαλίσει  συμμετοχή στον τελικό του Indian Wells για 2η φορά στην καριέρα της, φτάνοντας παράλληλα στον 10ο τελικό WTA 1000.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποθεώθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο

Τούρκος αθλητής απειλείται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επειδή ύψωσε παλαιστινιακή σημαία

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός ως μια διδακτική ιστορία

Στην κορυφή της Ευρώπης ξανά ο Λευτέρης Πετρούνιας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα