ΑΘΗΝΑ
16:26
|
02.05.2024
Στόχος; Να ενισχυθεί σημαντικά η ικανότητα της κυβέρνησης και του στρατού των ΗΠΑ να εντοπίζουν γρήγορα πιθανούς στόχους σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο.
Οι σχέσεις SpaceX και μυστικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ γίνονται ακόμη πιο στενές
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μυστικό κατασκοπευτικό δορυφορικό πρόγραμμα για λογαριασμό των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών αποκάλυψε το πρακτορείο Reuters πως προχωρά η εταιρία διαστημικών ταξιδιών του δισεκατομμυριούχου ΄Ιλον Μασκ, SpaceX.

Το πρακτορείο επικαλούμενο πέντε καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν το θέμα ανέφεραν πως το δίκτυο απαρτίζεται από εκατοντάδες κατασκοπευτικούς δορυφόρους στο πλαίσιο απόρρητου συμβολαίου που υπέγραψε το 2021 η SpaceX με την αμερικανική μυστική υπηρεσία που χειρίζεται θέματα ασφάλειας και δορυφορικές τηλεπικοινωνίες «National Reconnaissance Office» (NRO).

Το πρακτορείο θυμίζει ανάλογο δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal  τον περασμένο Φεβρουάριο κατά το οποίο  υπάρχει ένα απόρρητο συμβόλαιο ανάμεσα στην εταιρία Starshield του Ίλον Μασκ και αμερικανική μυστική υπηρεσία που δεν κατονομαζόταν.

Εάν το πρόγραμμα πετύχει τους στόχους του, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, θα ενισχυθεί σημαντικά η ικανότητα της κυβέρνησης και του στρατού των ΗΠΑ να εντοπίζουν γρήγορα πιθανούς στόχους σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο.

Το συμβόλαιο σηματοδοτεί την ενίσχυση της εμπιστοσύνης της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών προς μια εταιρεία της οποίας ο ιδιοκτήτης συγκρούστηκε με την κυβέρνηση του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν ξεκινώντας διαμάχη σχετικά με τη χρήση της δορυφορικής συνδεσιμότητας Starlink στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρυφή συνάντηση Μακρόν-Σολτς εν όψει της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ

Πασχαλινή περιοδεία Δένδια στα Δωδεκάνησα με στάσεις σε Ψέριμο, Λειψούς και Πάτμο

Πολιτικές αντιδράσεις για την «προκλητική» αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα