ΑΘΗΝΑ
07:52
|
15.11.2024
Δίδασκε Αρχαιομετρία στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου από το 2009 διατελώντας Πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών.
Ο ακαδημαϊκός Νίκος Ζαχαριάς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο πένθος βύθισε σήμερα την ακαδημαϊκή κοινότητα  του πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο θάνατος του καθηγητή Αρχαιομετρίας και πρώην κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών, Νίκου Ζαχαριά, μετά από 10μηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Νίκος Ζαχαριάς άφησε σήμερα το μεσημέρι την τελευταία του πνοή σε ηλικία 58 ετών στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.

Είχε σπουδάσει Χημικός-Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συνέχισε ως υπότροφος την μεταπτυχιακή και διδακτορική έρευνα στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος στον τομέα της Φωταύγειας.

Άρχισε να δουλεύει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου το 2009 διατελώντας από τον Νοέμβριο του 2015 Πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών.

Νίκος Ζαχαριάς

Διατελούσε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Αρχαιομετρικής Εταιρίας και της Διεθνούς Επιτροπής του Διεθνούς Συμποσίου Αρχαιομετρίας.

Ο Ζαχαριάς υπήρξε μεταξύ άλλων και ο συντονιστής του προγράμματος «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας», που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας.

Ανακοίνωση για το θάνατο του ακαδημαϊκού εξέδωσε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος τονίζοντας πως η απώλειά του είναι μεγάλη «για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου το οποίο υπηρέτησε επί σειρά ετών αλλά και για την ακαδημαϊκή κοινότητα γενικότερα, καθώς υπήρξε ένας εξαιρετικός καθηγητής, η δε συνεισφορά του στην εκπαίδευση και την έρευνα θα μείνει ανεξίτηλη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα υπουργείο για τον Ίλον Μασκ

Λίγες ώρες πριν γίνει δεκτός στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ ανακοίνωσε πως ο Ίλον Μασκ και ο Βίβεκ Ραμασουάμι θα αναλάβουν το υπουργείο Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας.
ΣΥΝΑΦΗ

Επιστήμονες δημιούργησαν υλικό που είναι ανθεκτικό στο ακραίο κρύο

Ρώσοι ερευνητές ανακάλυψαν άγνωστο τάφο στη Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου

Ανακάλυψη: Κοράλλι μεγαλύτερο από μια γαλάζια φάλαινα καταγράφηκε στον Ειρηνικό

Βρέθηκαν προηγουμένως άγνωστες ιδιότητες καρκινικού όγκου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα