ΑΘΗΝΑ
11:23
|
02.05.2024
«Οι διαμεσολαβητές (στο Κατάρ) μας διαβίβασαν το βράδυ της Τρίτης τη θέση του Ισραήλ στην πρόταση της Χαμάς, που είναι συνολικά αρνητική και αποτελεί μια…
Ο Οσάμα Χαμντάν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βηρυτό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απαισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας και ανταλλαγής ομήρων και Παλαιστινίων κρατουμένων κατά τις διαπραγματεύσεις στο Κατάρ εξέφρασε απόψε το ανώτερο στέλεχος της Χαμάς Οσάμα Χαμντάν από τον Λίβανο.

Ο Χαμντάν δήλωσε πως η οργάνωση παρακολουθεί στενά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων μέσω των μεσολαβητών Αιγύπτου και Κατάρ και πως ενώ η Χαμάς επέδειξε «ευελιξία» κατά τις διαπραγματεύσεις το Ισραήλ έδωσε «αρνητική απάντηση» στα αιτήματα της οργάνωσης, επισημαίνοντας:

«Οι διαμεσολαβητές (στο Κατάρ) μας διαβίβασαν το βράδυ της Τρίτης τη θέση του Ισραήλ στην πρόταση της Χαμάς, που είναι συνολικά αρνητική και αποτελεί μια οπισθοδρόμηση».

Όπως εξήγησε, δίνοντας συνέντευξη Τύπου στη Βηρυτό,  η Χαμάς είχε παρουσιάσει το συνολικό «όραμα» στη διάρκεια των (μαραθώνιων) διαπραγματεύσεων προκειμένου να επιτευχθεί εκεχειρία, επιστροφή των εκτοπισμένων αμάχων της Γάζας και αποχώρηση του στρατού του Ισραήλ από την περιοχή.

Τόνισε επίσης πως θα πρέπει να σταματήσουν οι επιθέσεις του στρατού σε όσους παρέχουν βοήθεια στους Παλαιστίνιους αμάχους τονίζοντας πως η συνεχιζόμενη επίθεση του στρατού στο νοσοκομείο αλ Σίφα της Γάζας είναι προσπάθεια «συγκάλυψης της στρατιωτικής αποτυχίας του εχθρού».

Πρόσθεσε ακόμη πως η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργου Μπ. Νετανιάχου μαζί με τους υποστηρικτές της φέρουν την ευθύνη της παρεμπόδισης των προσπαθειών για μία συμφωνία ανταλλαγής ομήρων και Παλαιστινίων κρατουμένων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα