ΑΘΗΝΑ
00:03
|
07.05.2024
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιφέρειας, είκοσι τρία ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από ουκρανικούς βομβαρδισμούς στη ρωσική περιφέρεια του Μπελγκορόντ που συνορεύει με την Ουκρανία, ανακοίνωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ.

«Από νωρίς το πρωί, η περιοχή Graivoron υφίσταται σφοδρό βομβαρδισμό, μεταξύ άλλων με τη χρήση MLRS [πυραυλικό σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης]. Προς βαθιά μας θλίψη, δύο άνδρες άμαχοι σκοτώθηκαν στο Graivoron καθώς οδηγούσαν στο δρόμο κατά τη διάρκεια της επίθεσης», έγραψε. «Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο ακόμη άτομα τραυματίστηκαν».

Ο κυβερνήτης είπε ότι το ένα θύμα έχει υποστεί κάταγμα στο πόδι, διάσειση και έχει τραυματιστεί στον θώρακα. Ο άλλος τραυματίας έχει υποστεί εγκεφαλική κάκωση, ενώ φέρει και τραύματα στο πρόσωπο από θραύσματα.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως «στη διάρκεια της περασμένης νύκτας εμποδίσθηκαν απόπειρες του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον τοποθεσιών στο ρωσικό έδαφος».

Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσαν και εχθές ουκρανικοί βομβαρδισμοί στην Περιφέρεια Μπέλγκοροντ, σύμφωνα με τον Γκλάντκοφ.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS,  περισσότερες από 130 κατοικίες και 60 επιβατικά αυτοκίνητα στην περιοχή υπέστησαν ζημιές από τους βομβαρδισμούς, ενώ τραυματίστηκαν έξι πολίτες.

«Έξι άμαχοι τραυματίστηκαν, ως αποτέλεσμα τριών βομβαρδισμών από ουκρανικά στρατεύματα. Κανείς δεν σκοτώθηκε. Είκοσι έξι διαμερίσματα σε εννέα πολυώροφα κτίρια, 19 μονοκατοικίες, 27 επιχειρήσεις, μία σημαντική κοινωνική εγκατάσταση, και άλλα 63 [κτήρια] υπέστησαν ζημιές», έγραψε ο Γκλάντκοφ στο κανάλι του στο Telegram.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, είκοσι τρία ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κοντά στην περιφέρεια. Λόγω των ουκρανικών βομβαρδισμών στην περιοχή, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν την Τρίτη την απομάκρυνση περίπου 9.000 παιδιών, για λόγους ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα