ΑΘΗΝΑ
02:38
|
28.04.2024
Ο Τζερόμ Πάουελ είπε πως η επιβράδυνση του ρυθμού για μείωση των επιτοκίων θα εξασφαλίσει «μια ομαλότερη μετάβαση για τις αγορές».
Τζερόμ Πάουελ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αμετάβλητα άφησε απόψε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) τα επιτόκια, με αποτέλεσμα αυτά να παραμείνουν μεταξύ 5,25% και 5,50%.

Ο πρόεδρος της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, εξηγώντας την απόφαση ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου πως ο ίδιος και οι συνάδελφοί του επιθυμούν να δουν «περισσότερες ενδείξεις» πως ο πληθωρισμός υποχωρεί προς τον στόχο του 2% της Κεντρικής Τράπεζας πριν αρχίσουν να μειώνουν τα επιτόκια.

Ανέφερε επίσης πως η επιβράδυνση του ρυθμού για μείωση των επιτοκίων θα εξασφαλίσει «μια ομαλότερη μετάβαση για τις αγορές» καθώς η Fed προσπαθεί να αποφύγει κάποιες από τις πιέσεις που προέκυψαν την τελευταία φορά που διενεργούσε τη ποσοτική σύσφιξη (QT).

Η αποψινή εξέλιξη πάντως φάνηκε να ενισχύει τις προβλέψεις πως η διοίκηση της FED θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια από τον ερχόμενο Ιούνιο, παρά τη δήλωση του Τζερόμ Πάουελ πως δεν μπορεί να πει εάν τα επιτόκια θα είναι μακροπρόθεσμα υψηλότερα ή χαμηλότερα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα