ΑΘΗΝΑ
10:59
|
02.05.2024
Σκοπός της επίσκεψής του είναι η προώθηση μιας συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τελευταία στιγμή αποφάσισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, να προσθέσει το Ισραήλ ως μια ακόμα στάση της εν εξελίξει περιοδείας του σε χώρες της Μέσης Ανατολής. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ θα μεταβεί στο Ισραήλ την Παρασκευή, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ.

Ο Μπλίνκεν έφθασε σήμερα στη Τζέντα, στο δυτικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, για συνομιλίες με τη σαουδαραβική ηγεσία για τους τρόπους εξεύρεσης συμφωνίας εκεχειρίας στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς. Αναμένεται να μεταβεί στην Αίγυπτο την Πέμπτη, πριν επισκεφθεί το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον Μίλερ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επιστρέφει στη Μέση Ανατολή για την έκτη επίσκεψή του από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου να προωθήσει μια συμφωνία εκεχειρίας και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται μεσούσης της έντασης σε σχέση με τα ισραηλινά σχέδια για στρατιωτική επίθεση στη Ράφα, πόλη στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Κασσελάκης για Μάτι: Ν’ αλλάξει η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα