ΑΘΗΝΑ
23:51
|
02.05.2024
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι αυτή την Κυριακή στο Μόντρεαλ, όπου θα συναντήσει τον Καναδό ομόλογο Τζάστιν Τριντό και την Δευτέρα στο Τορόντο.
Οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Καναδά σε παλιότερη συνάντηση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίσημη επίσκεψη στον Καναδά με αφορμή την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την απόκτηση 7 νέων πυροσβεστικών αεροπλάνων νέας γενιάς Canadair αναμένεται να πραγματοποιήσει τις επόμενες μέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Μητσοτάκης στην καναδική γνωστή εφημερίδα The Globe and Mail, τονίζει πως το συνολικό κόστος για την προμήθεια των νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών από την κατασκευάστρια εταιρία De Havilland ανέρχεται σε περίπου 360 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη συνέντευξη αυτή, ο Μητσοτάκης θα είναι την Κυριακή στο Μόντρεαλ όπου θα συναντήσει τον Τζάστιν Τριντό και μετά θα παρακολουθήσουν αμφότερη την παρέλαση Ελλήνων ομογενών με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Τη Δευτέρα ο Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Τορόντο όπου θα συναντήσει επιχειρηματίες της Οικονομικής Λέσχης Καναδά («Economic Club of Canada») και θα εκφωνήσει ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης,  Metro Toronto Convention Center και θα παρουσιάσει στην επιχειρηματική κοινότητα του Καναδά τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η ελληνική οικονομία.

Τι αεροσκάφη θα αγοραστούν

Ως γνωστόν, πρόκειται να αγοραστούν  5 αεροσκάφη τύπου DHC-515 μέσω του εξοπλιστικού προγράμματος ΑΙΓΙΣ για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής και ακόμα δύο αεροσκάφη μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας rescEU της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα έχουν έδρα στην Ελλάδα αλλά θα έχουν ως προτεραιότητα τις αποστολές ευρωπαϊκής βοήθειας σε περίπτωση ανεξέλεγκτων, μεγάλων πυρκαγιών σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα